Беванда или Кришто за Предсједништво БиХ

Предсједништво ХДЗ БиХ на данашњој сједници у Мостару није утврдило листе кандидата за опће изборе у октобру, али је најављено да ће то учинити у петак, када би требало да изађу и с именом кандидата за хрватског члана Предсједништва БиХ.

Босна и Херцеговина 07.07.2014 | 20:01
Беванда или Кришто за Предсједништво БиХ

Према незваничним информацијама из врха ове странке, два најозбиљнија кандидата за ову позицију су Вјекослав Беванда, актуелни предсједавајући Вијећа министара БиХ, те Борјана Кришто, некадашња предсједница ФБиХ, но није немогуће да до петка у први план исплива и неко треће име.

Како је наведено након  сједнице, "договорене су смјернице које ће извући најбоље кандидате и најбоље листе за привлачење већег броја гласача на изборима".

Драган Човић, лидер ХДЗ БиХ, рекао је да је разговарано искључиво о листама и да је направљен пресјек стања, као и анализа односа с коалицијским партнерима.

"У петак ћемо коначно објавити сва имена на листама. Тада ћемо објавити и име нашег кандидата за члана Предсједништва, државне, ентитетске и жупанијске разине власти. Желимо добити најквалитетније могуће листе како бисмо добили 130.000 па и више гласова Хрвата", рекао је Човић, који је најавио главни циљ ХДЗ БиХ - позицију хрватског члана Предсједништва БиХ.

Он се осврнуо и на одржавање страначког сабора непосредно након избора у октобру.

"Дошло је вријеме да ХДЗ БиХ проведе унутарстраначке изборе на свим разинама, од опћина до предсједника странке. Ми смо најбоље организирана странка у БиХ, која има више од 35.000 чланова, а прије
само пет година имали смо 18.000 чланова", рекао је Човић.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

07.07.2014 18:24

Кришто је Човичева Бела чизмица, а Беванда Тегелтијина. Свако село има свога Бају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доомаациин

07.07.2014 18:40

Не зна се ко је гори од ово двоје, јос овамо Цериц и Бакир. За ког да гласас... Хаос...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

07.07.2014 20:40

Гласамо за Додика!!

ОДГОВОРИТЕ