Bevanda ili Krišto za Predsjedništvo BiH

Predsjedništvo HDZ BiH na današnjoj sjednici u Mostaru nije utvrdilo liste kandidata za opće izbore u oktobru, ali je najavljeno da će to učiniti u petak, kada bi trebalo da izađu i s imenom kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Bosna i Hercegovina 07.07.2014 | 20:01
Bevanda ili Krišto za Predsjedništvo BiH

Prema nezvaničnim informacijama iz vrha ove stranke, dva najozbiljnija kandidata za ovu poziciju su Vjekoslav Bevanda, aktuelni predsjedavajući Vijeća ministara BiH, te Borjana Krišto, nekadašnja predsjednica FBiH, no nije nemoguće da do petka u prvi plan ispliva i neko treće ime.

Kako je navedeno nakon  sjednice, "dogovorene su smjernice koje će izvući najbolje kandidate i najbolje liste za privlačenje većeg broja glasača na izborima".

Dragan Čović, lider HDZ BiH, rekao je da je razgovarano isključivo o listama i da je napravljen presjek stanja, kao i analiza odnosa s koalicijskim partnerima.

"U petak ćemo konačno objaviti sva imena na listama. Tada ćemo objaviti i ime našeg kandidata za člana Predsjedništva, državne, entitetske i županijske razine vlasti. Želimo dobiti najkvalitetnije moguće liste kako bismo dobili 130.000 pa i više glasova Hrvata", rekao je Čović, koji je najavio glavni cilj HDZ BiH - poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

On se osvrnuo i na održavanje stranačkog sabora neposredno nakon izbora u oktobru.

"Došlo je vrijeme da HDZ BiH provede unutarstranačke izbore na svim razinama, od općina do predsjednika stranke. Mi smo najbolje organizirana stranka u BiH, koja ima više od 35.000 članova, a prije
samo pet godina imali smo 18.000 članova", rekao je Čović.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miki

07.07.2014 18:24

Krišto je Čovičeva Bela čizmica, a Bevanda Tegeltijina. Svako selo ima svoga Baju.

ODGOVORITE
Name

doomaaciin

07.07.2014 18:40

Ne zna se ko je gori od ovo dvoje, jos ovamo Ceric i Bakir. Za kog da glasas... Haos...

ODGOVORITE
Name

Stefan

07.07.2014 20:40

Glasamo za Dodika!!

ODGOVORITE