Ђоковић: Ово је моје најбоље финале

Новак Ђоковић рекао је да је против Роџера Федерера одиграо своје најбоље Грен слем финале и да је пресрећан због титуле на Вимблдону.

Србија 07.07.2014 | 07:30
Ђоковић: Ово је моје најбоље финале

Најбољи тенисер света је против Федерера славио са 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4 и тако је дошао до своје седме Грен слем титуле.

Новак је у ексклузивном интервјуу за Б92 истакао да му је пораз у финалу Ролан Гароса од Рафаела Надала тешко пао и да му управо зато нова титула на Вимблдону много значи за наставак каријере.

“Само ми знамо кроз шта смо прошли, мој тим, фамилија, и због тога ово има одређену тежину која ће повећати значај ове титуле. Психички ће ми много значити за наставак каријере. Изгубио сам три финала на последња четири Грен слема и лагао бих кад бих рекао да нисам почео да сумњам у себе. Због тога ми је драго што сам победио једног од свог јнајвећих ривала и то на овакав начин, на терену на којем он доминира”, рекао је Ђоковић.

Ђоковић се потом осврнуо на само финале које је трајало три сата и 56 минута.

“Федерер је показао зашто је велики шампион, зна како да одигра у битим тренуцима. У петом сету је могло да оде и на моју и на његову страну, ништа ја нисам лоше урадио, једноставно је он одиграо одлично. Нисам дозволио да ми се понови оно што се десило против Надала на Ролан Гаросу, да ми одједном падне концентрација. Овде сам имао континуитет залагања, био сам фокусиран и мислим да је ово био најквалитетнији тенис који сам одиграо у финалу неког Грен слема”, нагласио је српски тенисер.

На констатацију да је на Вимблдон стигао после три недеље без иједног меча, да је отишао на одмор са браћом и друговима, Ђоковић је рекао:

“Испуцао сам своје кредите што се тиче момачких путовања, сада следи ново поглавље, постаћу отац, оженићу се, и то жељно ишчћекујем. Требало ми је неко време да проведем радећи нешто друго, да се опоравим у смислу да не мислим на тенис, да не причам о томе. Тешко сам поднео тај пораз, толико пута сам рекао да ми је Ролан Гарос приоритет и опет сам изгубио то финале својом грешком. Надал је одједном направио преокрет јер сам му ја то дозволио. Сада је могло да буде исто, али сам научио лекцију и драго ми је што ћу из овога изаћи јачи и бољи и мотивисанији да наставим даље”.

Ђоковић је на Вимблдону дошао до друге титуле, прве после 2011. године, али је то била прва Грен слем титула коју је освојио откад му је тренер Борис Бекер.

“Имали смо прилику да поразговарамо одмах после меча, не толико дуго, али је рекао да је поносан на мене и да би требало ја да будем поносан. Да је ово резултат труда и рада које смо као тим имали у последњих шест месеци и у праву је. Знамо колико је одрицања и жртве потребно да би се дошло до овог тренутка. Велики је притисак био на мени, јер сам направио можда и неочекивани потез, да променим главног тренера, и да ставим Бориса, који је легенда, али опет карактерно другачији од мене. Али, био је у сличној ситуацији као ја, освојио је шест Грен слем титула, а ја седам. Многи су били скептични. У почетку је било потешкоћа у разумевању, али у последња два месеца је Марјан довео до побољшања односа, први пут смо освојили сами трофеј и то који трофеј”, истакао је Новак.

За крај, на питање шта га даље чека, пошто сви знају да се ускоро жени и да ће постати отац, Новак је одговорио:

“Хвала на поштовању моје приватности јер смо прижељкивали и замолили да се испоштује интимни чин венчања и чињеницу да је Јелена у другом стању. Она није гледала моје мечеве од трећег кола управо због стреса, али сам је после финала позвао да је питам како је све преживела и питао сам да ли се неочекивано догодило, да ли је беба у стомаку, рекла је да јесте. Пред нама је леп период који ћемо памтити целог живота”.

Извор: Б92

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бошњак

07.07.2014 05:57

Браво, респект, свака част НОЛЕ ЉУДИНО. Својом људскошу, си заслужио ту титулу. Нека ти Драги Бог да пуно здравља и дуго дуго побеђивао на свим турнирима на којима будеш учествовао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

07.07.2014 06:35

Еее, ово је прави баја!!! Респецт, брате, људино, мајсторе... Жив и здрав нам био

ОДГОВОРИТЕ
Name

твртко мехиц

07.07.2014 06:56

Ноле,Емир Миле-тројица велицанствених

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

07.07.2014 10:10

На чему си Твртко?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

07.07.2014 15:13

Свака част, фантастицан мец. Конацно неко нас растура у спорту који био резервисан за велике силе. Ноле је показао зрелост, мислим да је сада у најбољој форми, увиди се да је БРОЈ 1 на свијету. Још једном честитке, држимо ти палцеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свети стефан

07.07.2014 20:37

Ми смо Срби !!

ОДГОВОРИТЕ