Đoković: Ovo je moje najbolje finale

Novak Đoković rekao je da je protiv Rodžera Federera odigrao svoje najbolje Gren slem finale i da je presrećan zbog titule na Vimbldonu.

Srbija 07.07.2014 | 07:30
Đoković: Ovo je moje najbolje finale

Najbolji teniser sveta je protiv Federera slavio sa 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4 i tako je došao do svoje sedme Gren slem titule.

Novak je u ekskluzivnom intervjuu za B92 istakao da mu je poraz u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala teško pao i da mu upravo zato nova titula na Vimbldonu mnogo znači za nastavak karijere.

“Samo mi znamo kroz šta smo prošli, moj tim, familija, i zbog toga ovo ima određenu težinu koja će povećati značaj ove titule. Psihički će mi mnogo značiti za nastavak karijere. Izgubio sam tri finala na poslednja četiri Gren slema i lagao bih kad bih rekao da nisam počeo da sumnjam u sebe. Zbog toga mi je drago što sam pobedio jednog od svog jnajvećih rivala i to na ovakav način, na terenu na kojem on dominira”, rekao je Đoković.

Đoković se potom osvrnuo na samo finale koje je trajalo tri sata i 56 minuta.

“Federer je pokazao zašto je veliki šampion, zna kako da odigra u bitim trenucima. U petom setu je moglo da ode i na moju i na njegovu stranu, ništa ja nisam loše uradio, jednostavno je on odigrao odlično. Nisam dozvolio da mi se ponovi ono što se desilo protiv Nadala na Rolan Garosu, da mi odjednom padne koncentracija. Ovde sam imao kontinuitet zalaganja, bio sam fokusiran i mislim da je ovo bio najkvalitetniji tenis koji sam odigrao u finalu nekog Gren slema”, naglasio je srpski teniser.

Na konstataciju da je na Vimbldon stigao posle tri nedelje bez ijednog meča, da je otišao na odmor sa braćom i drugovima, Đoković je rekao:

“Ispucao sam svoje kredite što se tiče momačkih putovanja, sada sledi novo poglavlje, postaću otac, oženiću se, i to željno iščćekujem. Trebalo mi je neko vreme da provedem radeći nešto drugo, da se oporavim u smislu da ne mislim na tenis, da ne pričam o tome. Teško sam podneo taj poraz, toliko puta sam rekao da mi je Rolan Garos prioritet i opet sam izgubio to finale svojom greškom. Nadal je odjednom napravio preokret jer sam mu ja to dozvolio. Sada je moglo da bude isto, ali sam naučio lekciju i drago mi je što ću iz ovoga izaći jači i bolji i motivisaniji da nastavim dalje”.

Đoković je na Vimbldonu došao do druge titule, prve posle 2011. godine, ali je to bila prva Gren slem titula koju je osvojio otkad mu je trener Boris Beker.

“Imali smo priliku da porazgovaramo odmah posle meča, ne toliko dugo, ali je rekao da je ponosan na mene i da bi trebalo ja da budem ponosan. Da je ovo rezultat truda i rada koje smo kao tim imali u poslednjih šest meseci i u pravu je. Znamo koliko je odricanja i žrtve potrebno da bi se došlo do ovog trenutka. Veliki je pritisak bio na meni, jer sam napravio možda i neočekivani potez, da promenim glavnog trenera, i da stavim Borisa, koji je legenda, ali opet karakterno drugačiji od mene. Ali, bio je u sličnoj situaciji kao ja, osvojio je šest Gren slem titula, a ja sedam. Mnogi su bili skeptični. U početku je bilo poteškoća u razumevanju, ali u poslednja dva meseca je Marjan doveo do poboljšanja odnosa, prvi put smo osvojili sami trofej i to koji trofej”, istakao je Novak.

Za kraj, na pitanje šta ga dalje čeka, pošto svi znaju da se uskoro ženi i da će postati otac, Novak je odgovorio:

“Hvala na poštovanju moje privatnosti jer smo priželjkivali i zamolili da se ispoštuje intimni čin venčanja i činjenicu da je Jelena u drugom stanju. Ona nije gledala moje mečeve od trećeg kola upravo zbog stresa, ali sam je posle finala pozvao da je pitam kako je sve preživela i pitao sam da li se neočekivano dogodilo, da li je beba u stomaku, rekla je da jeste. Pred nama je lep period koji ćemo pamtiti celog života”.

Izvor: B92

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

07.07.2014 05:57

Bravo, respekt, svaka čast NOLE LJUDINO. Svojom ljudskošu, si zaslužio tu titulu. Neka ti Dragi Bog da puno zdravlja i dugo dugo pobeđivao na svim turnirima na kojima budeš učestvovao.

ODGOVORITE
Name

ssss

07.07.2014 06:35

Eee, ovo je pravi baja!!! Respect, brate, ljudino, majstore... Živ i zdrav nam bio

ODGOVORITE
Name

tvrtko mehic

07.07.2014 06:56

Nole,Emir Mile-trojica velicanstvenih

ODGOVORITE
Name

SAŠA

07.07.2014 10:10

Na čemu si Tvrtko?

ODGOVORITE
Name

Tuzla

07.07.2014 15:13

Svaka čast, fantastican mec. Konacno neko nas rastura u sportu koji bio rezervisan za velike sile. Nole je pokazao zrelost, mislim da je sada u najboljoj formi, uvidi se da je BROJ 1 na svijetu. Još jednom čestitke, držimo ti palceve.

ODGOVORITE
Name

Sveti stefan

07.07.2014 20:37

Mi smo Srbi !!

ODGOVORITE