Ураган "Артур" погодио америчку обалу

Ураган "Артур" стигао је до обале америчке савезне државе Северна Каролина са ветровима који развијају брзину од 155 километара на сат. 

Свијет 04.07.2014 | 10:58
Ураган "Артур" погодио америчку обалу

Ураган "Артур" стигао је до обале америчке савезне државе Северна Каролина са ветровима који развијају максималну брзину од 155 километара на сат, саопштио је данас амерички Национални центар за урагане.

Очекују се незнатне промене у јачини олује у петак, а увече би требало већ да дође до слабљења олује, пренела је агенција АП.

"Артур" је погодио подручје на око 30 километара од Кејп Лукаута и на 80 километара од Кејп Хатереса у Северној Каролини и креће се ка североистоку брзином од 30 километара на сат.

Због "Артура" је на хиљаде посетилаца морало да одустане од планова да у Северној Каролини прославе Дан независности, а многа места дуж америчке Источне обале променило је распоред за исплајивање ватромета због претње од олује.

Упозорења на олују су на снази, такође, у приобалним подручјима Јужне Каролине и Вирџиније и северно све до Кејп Кода у Масачусетсу.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар