Uragan "Artur" pogodio američku obalu

Uragan "Artur" stigao je do obale američke savezne države Severna Karolina sa vetrovima koji razvijaju brzinu od 155 kilometara na sat. 

Svijet 04.07.2014 | 10:58
Uragan "Artur" pogodio američku obalu

Uragan "Artur" stigao je do obale američke savezne države Severna Karolina sa vetrovima koji razvijaju maksimalnu brzinu od 155 kilometara na sat, saopštio je danas američki Nacionalni centar za uragane.

Očekuju se neznatne promene u jačini oluje u petak, a uveče bi trebalo već da dođe do slabljenja oluje, prenela je agencija AP.

"Artur" je pogodio područje na oko 30 kilometara od Kejp Lukauta i na 80 kilometara od Kejp Hateresa u Severnoj Karolini i kreće se ka severoistoku brzinom od 30 kilometara na sat.

Zbog "Artura" je na hiljade posetilaca moralo da odustane od planova da u Severnoj Karolini proslave Dan nezavisnosti, a mnoga mesta duž američke Istočne obale promenilo je raspored za isplajivanje vatrometa zbog pretnje od oluje.

Upozorenja na oluju su na snazi, takođe, u priobalnim područjima Južne Karoline i Virdžinije i severno sve do Kejp Koda u Masačusetsu.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar