WБ: У финалу дама Квитова - Бушар!

Чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у финале Вимблдона, пошто је савладала земљакињу Луције Шафарову са 7:6 (8-6), 6:1. Канадска тенисерка Ежени Бушар пласирала се у своје прво Грен слем финале, пошто је савладала Симону Халеп из Румуније са 7:6 (7-5), 6:2.

Тенис 04.07.2014 | 06:45
WБ: У финалу дама Квитова - Бушар!

Квитова ће се тако борити за своју другу Грен слем титулу, а прву је освојила такође на теренима Ол Ингланд Клаба, када је 2011. у финалу добила Марију Шарапову.

Дуел Квитове и Шафарове био је прво Грен слем полуфинале између две леворуке тенисерке још од Вимблдона 1992. године, када су се састале Моника Селеш и Мартина Навратилова.

Шафарова је играла своје прво ГС полуфинале у каријери, али није била нервозна – иако је у првом гему допустила ривалки брејк, узвратила је истом мером у четвртом, а до краја сета није било ниједне брејк шансе.

Уследио је тај брејк у којем су одлучивале нијансе, а Квитова је била сталоженија и реализовала је другу сет лопту и славила са 8-6. То је преломило меч, Квитова је у другом сету још боље сервирала и разбила је сународницу за пласман у финале.

Петра је меч завршила са 24 винера и 13 неизнуђених грешака, док је Шафарова имала 18 директних поена и 7 грешака.

После пласмана у полуфинале на Аустралијан опену и Ролан Гаросу, Бушар је прескочила и ту степеницу, а за прву Грен слем титулу бориће се са шампионком из 2011. Петром Квитовом, која је добила Луције Шафарову.

Меч Бушар и Халепове био је сличан првом полуфиналу – неизвестан тај брејк првог сета, а онда доминација једне тенисерке. Канађанка је прва стигла до брејка у трећем гему, Симона је одмах направила рибрејк, а до краја сета Бушар је пропустила још две брејк лопте у осмом гему. У тај брејку је Халепова водила 4:2, али је Бушар добила четири узастопна поена и потом је реализовала другу сет лопту.

У другом сету Бушар је повела са 4:1, на 5:2 је Халеп имала брејк лопту, али није успела да учини меч занимљивијим и Канађанка је остварила за сада највећи успех у каријери.

Бушар је до овог меча имала скор 0-5 са играчицама из Топ 5, али сада је поправила тај учинак и постала је прва тенисерка још од 1999. и Амели Морезмо која игра ГС финале, а да нема бар две WТА титуле.

Коментари / 0

Оставите коментар