Лагумџија: Народ нам је опалио шамар

 

Након расправе о иницијативи СББ-а да се смијени министар спољних послова БиХ Златко Лагумџија на данашњој сједници Представничког вијећа, он се, такође, кратко обратио заступницима.

Босна и Херцеговина 03.07.2014 | 14:29
Лагумџија: Народ нам је опалио шамар

Позвао је да сви политички субјекти до избора интензивно раде на обнови земље од поплава и додао да ће он то чинити без обзира на исход гласања о његовој смјени.

Нагласио је да у протеклих 50 дана, од када је поднесена иницијатива за његову смјену, није говорио о овој теми те се захвалио медијима што су имали стрпљења у том погледу.

"На питање шта сам радио све ово вријеме од подношења иницијативе за моју смјену, рећи ћу да сам радио на рјешавању онога што је највећи проблем у овој земљи, а то сигурно није ова данашња тачка дневног реда. Хвала заступницима из СДА и СББ-а што су дали подршку јутрос на Комисији за спољну политику у Министарству спољних послова, што је признање за те људе тамо, а посебно за мене. Данас нисам чуо примједбе које би ме нагнале да размислим о томе да ли сам као министар нешто лоше радио", казао је Лагумџија.

Без обзира који резултат гласања о његовој смјени био, Лагумџија је рекао да, позива СДА и СББ да, ако имају људе који би могли замијенити СДП-овце у Савјету министара, да га одмах и реконструишу, али да не чекају с тим више од 24 сата.

"У наредних 100 дана се требамо посветити рјешавању проблема након поплава, јер 16 посто друштвеног производа је уништено у поплавама. Покушавамо организовати донаторску конференцију на којој се само за обнову кућа тражи један буџет БиХ. Само за обнову радних мјеста треба нам још један буџет. Такмичимо се у обнови, па нека народ изабере кога год хоће", казао је министар спољних послова.

Додао је да је најважније да се прије зиме санирају куће или саграде нове да би људи из поплављених подручја зиму дочекали под својим крововима и на својим радним мјестима.

"Будите увјерени да је јако важно да наредних 100 дана сваки од нас ради искључиво на томе. Хвала на вашем стрпљењу да дочекате данашњи дан који сте толико припремали", казао је Лагумџија.

Реагирајући на изјаву Шемсудина Мехмедовића дату порталу Клиx.ба, у којој је Мехмедовић рекао да Лагумџија заслужује "политички шамар", министар и предсједник СДП-а је рекао да "нам је народ свима опалио шамар 7. фебруара, а ко је за дегенерика, видјет ћемо".

Након његовог обраћања услиједила је пауза, а потом ће се заступници изјаснити о смјени.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

xxл

03.07.2014 12:31

Тек ћеш ти добити од народа "шамарчину" на изборима у октобру ове године!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

03.07.2014 12:40

И не само ти "шамарчина" ће у октобру од народа бити "залијепљена" и твом највјернијем коалиционом "кратком партнеру"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТБ

03.07.2014 12:48

Велики шамар вас чека на изборима.Лакше ће вам присјести са коалиционим партнером СНСД Милорад Додик.Јадни сте ви социјалдемократе , колико сте само уназадили БИХ и оба ентитета у њој.П Р О М Ј Е Н Е што прије то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

03.07.2014 12:51

Могли би ти и Баја мало у КПЗ Фоча на дужи третман

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

03.07.2014 15:01

Заслужили сте висе од самара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

03.07.2014 20:51

Да си ти хтио несто радити не би цекао задњих 100 дана...Вец сад се хватас као ти цес несто радити бе обзира на исход избора. Ти вец знас исход а знамо и ми. . Зато своју ароганцију моци цес просипати свом јарану лактасенку.. хај здраво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

03.07.2014 21:43

Јој они у кп Дом зеница једва цекају да додјете на самарање ти и твоји јарани додо и бакра!!! Народе бирај те једног па макар цигана неце Нам лосије бити!!!!

ОДГОВОРИТЕ