Lagumdžija: Narod nam je opalio šamar

 

Nakon rasprave o inicijativi SBB-a da se smijeni ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija na današnjoj sjednici Predstavničkog vijeća, on se, takođe, kratko obratio zastupnicima.

Bosna i Hercegovina 03.07.2014 | 14:29
Lagumdžija: Narod nam je opalio šamar

Pozvao je da svi politički subjekti do izbora intenzivno rade na obnovi zemlje od poplava i dodao da će on to činiti bez obzira na ishod glasanja o njegovoj smjeni.

Naglasio je da u proteklih 50 dana, od kada je podnesena inicijativa za njegovu smjenu, nije govorio o ovoj temi te se zahvalio medijima što su imali strpljenja u tom pogledu.

"Na pitanje šta sam radio sve ovo vrijeme od podnošenja inicijative za moju smjenu, reći ću da sam radio na rješavanju onoga što je najveći problem u ovoj zemlji, a to sigurno nije ova današnja tačka dnevnog reda. Hvala zastupnicima iz SDA i SBB-a što su dali podršku jutros na Komisiji za spoljnu politiku u Ministarstvu spoljnih poslova, što je priznanje za te ljude tamo, a posebno za mene. Danas nisam čuo primjedbe koje bi me nagnale da razmislim o tome da li sam kao ministar nešto loše radio", kazao je Lagumdžija.

Bez obzira koji rezultat glasanja o njegovoj smjeni bio, Lagumdžija je rekao da, poziva SDA i SBB da, ako imaju ljude koji bi mogli zamijeniti SDP-ovce u Savjetu ministara, da ga odmah i rekonstruišu, ali da ne čekaju s tim više od 24 sata.

"U narednih 100 dana se trebamo posvetiti rješavanju problema nakon poplava, jer 16 posto društvenog proizvoda je uništeno u poplavama. Pokušavamo organizovati donatorsku konferenciju na kojoj se samo za obnovu kuća traži jedan budžet BiH. Samo za obnovu radnih mjesta treba nam još jedan budžet. Takmičimo se u obnovi, pa neka narod izabere koga god hoće", kazao je ministar spoljnih poslova.

Dodao je da je najvažnije da se prije zime saniraju kuće ili sagrade nove da bi ljudi iz poplavljenih područja zimu dočekali pod svojim krovovima i na svojim radnim mjestima.

"Budite uvjereni da je jako važno da narednih 100 dana svaki od nas radi isključivo na tome. Hvala na vašem strpljenju da dočekate današnji dan koji ste toliko pripremali", kazao je Lagumdžija.

Reagirajući na izjavu Šemsudina Mehmedovića datu portalu Klix.ba, u kojoj je Mehmedović rekao da Lagumdžija zaslužuje "politički šamar", ministar i predsjednik SDP-a je rekao da "nam je narod svima opalio šamar 7. februara, a ko je za degenerika, vidjet ćemo".

Nakon njegovog obraćanja uslijedila je pauza, a potom će se zastupnici izjasniti o smjeni.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

xxl

03.07.2014 12:31

Tek ćeš ti dobiti od naroda "šamarčinu" na izborima u oktobru ove godine!

ODGOVORITE
Name

xxl

03.07.2014 12:40

I ne samo ti "šamarčina" će u oktobru od naroda biti "zalijepljena" i tvom najvjernijem koalicionom "kratkom partneru"!

ODGOVORITE
Name

TB

03.07.2014 12:48

Veliki šamar vas čeka na izborima.Lakše će vam prisjesti sa koalicionim partnerom SNSD Milorad Dodik.Jadni ste vi socijaldemokrate , koliko ste samo unazadili BIH i oba entiteta u njoj.P R O M J E N E što prije to bolje.

ODGOVORITE
Name

Miki

03.07.2014 12:51

Mogli bi ti i Baja malo u KPZ Foča na duži tretman

ODGOVORITE
Name

M

03.07.2014 15:01

Zaslužili ste vise od samara!

ODGOVORITE
Name

sudex

03.07.2014 20:51

Da si ti htio nesto raditi ne bi cekao zadnjih 100 dana...Vec sad se hvatas kao ti ces nesto raditi be obzira na ishod izbora. Ti vec znas ishod a znamo i mi. . Zato svoju aroganciju moci ces prosipati svom jaranu laktasenku.. haj zdravo.

ODGOVORITE
Name

Roki

03.07.2014 21:43

Joj oni u kp Dom zenica jedva cekaju da dodjete na samaranje ti i tvoji jarani dodo i bakra!!! Narode biraj te jednog pa makar cigana nece Nam losije biti!!!!

ODGOVORITE