Утврђене измјене Закона о продаји станова

Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ утврдила је данас Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о продаји станова на које постоји станарско право, у складу са одлукама Уставног суда ФБиХ и Европског суда за људска права.

Босна и Херцеговина 02.07.2014 | 19:55
Утврђене измјене Закона о продаји станова

Утврђен је и Приједлог закона о гасу у ФБиХ којим се уређују стратегија, политика и планирање развоја гасног сектора, те одређују учесници у гасном сектору, правила и услови за обављање енергетских дјелатности у сектору природног гаса, саопштено је из Владе ФБиХ.

Дефинишу се и раздвајање дјелатности и функционисање гасног сектора, оператори система, приступ треће стране систему за природни гас, те тржиште гасом и регулисање тржишта.

Влада ФБиХ донијела је одлуку којом се 11. јули 2014. године, као дан сјећања на сребреничку трагедију, проглашава Даном жалости у Федерацији БиХ.

Влада је данас утврдила коефицијенте и основице за борачке накнаде и дала сагласност на продају некретнина "Енергоинвеста" у Хрватској и Србији, те сагласност Агенцији за приватизацију у ФБиХ за продају
имовине из пасивног подбиланса привредних друштава Фабрике дувана Сарајево и "Агрокомерца" у Србији, Хрватској и Словенији.

Федерална Влада усвојила је Програм јавних инвестиција ФБиХ за период 2015-2017. чији је основни циљ усклађивање развојних пројеката у Федерацији БиХ са реалним изворима финансирања.

На данашњој сједници прихваћена је Информација о закључцима са сједнице Скупштине Развојне банке ФБиХ и усвојени закључци којима се дају олакшице за кориснике кредита са подручја погођених поплавама.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар