Utvrđene izmjene Zakona o prodaji stanova

Vlade Federacije BiH /FBiH/ utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na koje postoji stanarsko pravo, u skladu sa odlukama Ustavnog suda FBiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Bosna i Hercegovina 02.07.2014 | 19:55
Utvrđene izmjene Zakona o prodaji stanova

Utvrđen je i Prijedlog zakona o gasu u FBiH kojim se uređuju strategija, politika i planiranje razvoja gasnog sektora, te određuju učesnici u gasnom sektoru, pravila i uslovi za obavljanje energetskih djelatnosti u sektoru prirodnog gasa, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Definišu se i razdvajanje djelatnosti i funkcionisanje gasnog sektora, operatori sistema, pristup treće strane sistemu za prirodni gas, te tržište gasom i regulisanje tržišta.

Vlada FBiH donijela je odluku kojom se 11. juli 2014. godine, kao dan sjećanja na srebreničku tragediju, proglašava Danom žalosti u Federaciji BiH.

Vlada je danas utvrdila koeficijente i osnovice za boračke naknade i dala saglasnost na prodaju nekretnina "Energoinvesta" u Hrvatskoj i Srbiji, te saglasnost Agenciji za privatizaciju u FBiH za prodaju
imovine iz pasivnog podbilansa privrednih društava Fabrike duvana Sarajevo i "Agrokomerca" u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Federalna Vlada usvojila je Program javnih investicija FBiH za period 2015-2017. čiji je osnovni cilj usklađivanje razvojnih projekata u Federaciji BiH sa realnim izvorima finansiranja.

Na današnjoj sjednici prihvaćena je Informacija o zaključcima sa sjednice Skupštine Razvojne banke FBiH i usvojeni zaključci kojima se daju olakšice za korisnike kredita sa područja pogođenih poplavama.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar