Нема напретка у борби против корупције

Главни ревизор у Канцеларији за ревизију институција БиХ Миленко Шего рекао је да институције БиХ прошле године нису направиле значајнији искорак у борби против корупције и организованог криминала.

Босна и Херцеговина 01.07.2014 | 11:07
Нема напретка у борби против корупције

Шего је нагласио да су институције БиХ и даље без јединственог правила за трошење јавног новца и принципа одговорности због чега би извршна власт требало да реагује што прије.

Шего је за "Глас Српске" рекао и да ревизорски извјештаји за прошлу годину показују да су интерне контроле и даље једна од слабих тачака у институцијама на нивоу БиХ.

"Постоји напредак, али велики број препорука није реализован у успостављању интерних контрола", навео је Шего.

Он је истакао да Канцеларија за ревизију институциија не покреће питање одговорности, већ само даје дијагнозу, а да остали нивои морају наћи начина за покретање дисциплинске одговорности и јавне одговорности за утрошени новац, а што, како је рекао, до сада није забиљежено.

Према његовим ријечима, јавност није задовољна како се троши буџетски новац, а посљедњи извјештаји који би данас требало да буду објављени показали су да институције БиХ имају великих проблема са стратешким плановима развоја, јер их углавном немају.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxл

01.07.2014 09:08

Корупција и организовани криминал не може егзистирати без покварен власти?!Значи?

ОДГОВОРИТЕ