Nema napretka u borbi protiv korupcije

Glavni revizor u Kancelariji za reviziju institucija BiH Milenko Šego rekao je da institucije BiH prošle godine nisu napravile značajniji iskorak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Bosna i Hercegovina 01.07.2014 | 11:07
Nema napretka u borbi protiv korupcije

Šego je naglasio da su institucije BiH i dalje bez jedinstvenog pravila za trošenje javnog novca i principa odgovornosti zbog čega bi izvršna vlast trebalo da reaguje što prije.

Šego je za "Glas Srpske" rekao i da revizorski izvještaji za prošlu godinu pokazuju da su interne kontrole i dalje jedna od slabih tačaka u institucijama na nivou BiH.

"Postoji napredak, ali veliki broj preporuka nije realizovan u uspostavljanju internih kontrola", naveo je Šego.

On je istakao da Kancelarija za reviziju instituciija ne pokreće pitanje odgovornosti, već samo daje dijagnozu, a da ostali nivoi moraju naći načina za pokretanje disciplinske odgovornosti i javne odgovornosti za utrošeni novac, a što, kako je rekao, do sada nije zabilježeno.

Prema njegovim riječima, javnost nije zadovoljna kako se troši budžetski novac, a posljednji izvještaji koji bi danas trebalo da budu objavljeni pokazali su da institucije BiH imaju velikih problema sa strateškim planovima razvoja, jer ih uglavnom nemaju.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xxl

01.07.2014 11:08

Korupcija i organizovani kriminal ne može egzistirati bez pokvaren vlasti?!Znači?

ODGOVORITE