Организација несталих љута на власт

Прича око међународне бициклистичке трке коју је организовала француска амбасада у БиХ, а коју је у Источном Сарајеву отворио предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић,не стишава се. У све је увучена и Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Источног Сарајева.

Република Српска 30.06.2014 | 21:14
Организација несталих љута на власт

Представници породица несталих из Источног Сарајева сматрају да је недопустиво то што градоначелник није реаговао на изјаву Бакира Изетбеговића да град Сарајево иде ка уједињењу.

Градоначлник Источног Сарајева Ненад Самарџија истиче да Изетбеговић идеју о уједињењу два града није изнио на званичној церемонији отварања међународног спортског догађаја већ у изјави новинарима.

,,Мене нико од тих новинара није питао за коментар те изјаве'', каже Самарџија и додаје да не зели да улази у полемуку о тој теми,поготово не са породицама несталих и погинулих јер је то категорија становништва коју изузетно поштује и цијени.

,,Поставља се питање мог наводног учешћа у прекрајању статуса града Источно сарајево.То су бесмислице. Од градоначелника Источног Сарајева, а ни од предсједавајућег Предсједништва БиХ не зависи уставно уређење. Подсјећам да је у Дејтонском мировном споразуму и у Уставу Републике Српске јасно дефинисан посебан статус Источног Сарајева и то нико не може промијенити'', истиче Самарџија.

Организацији породица несталих у осуди градоначелника Источног Сарајева придружио се и Савез слијепих и слабовидих лица.

Они најављују и протесте пред градском Скупштином јер им смета и то што, по њиховим ријечима,град већ 5 година не издваја средства из буџета за потребе Савеза слијепих,док неке друге,по њима мање важне организације добијају новац.

,,Дали су новац Мото клубу,жестоким момцима који свакодневно круже нашим градом,и неким плесним клубовима, а Савезу слијепих и породицама заробљених и несталих нису. Зар нису важнији инвалиди од њих?, пита потпредсједник Савеза слијепих Републике Српске Јовица Мијатовић.

,,Савез слијепих је републичка институција и они су на републичком буџету'', одговара градоначелник, али додаје да град Источно Сарајево кроз буџетску резерву помаже и чланове Савеза слијепих,а пуно су учинили и за породице погинулих и несталих.

,,Само по основу отплате кредита на име стамбене изградње град Источно Сарајево се одрекао 2,5 милиона марака. Сваке године из буџета издвајамо 150 хиљада марака за породице демобилисаних бораца, за породице погинулих и за ратне војне инвалиде. Градска администрација помаже колико може. Знамо да то ни изблиза није довољно јер пуно је затјева и потреба за помоћ социјално угроженим категорима становништва'', каже градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

пале

30.06.2014 20:21

Стаса, окани се тих људи. Зар ти није мало сто си их све ове године искориставао па опет хоцес преко Враница да злоупотребљавас? Доста вас је висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

01.07.2014 11:04

Тужно је да се људи који су већ довољно пропатили користе за потребе снсд-а. Зашто не питају државу гдје је помоћ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

расо

01.07.2014 18:11

није на власт него на градонацелника И.Сарајева

ОДГОВОРИТЕ