Наставља се пројекат изградње Етно села на Романији

Одборници Скупштине општине Соколац подржали су Извјештај о наставку изградње Етно села на Равној Романији и изградњи базена у оквиру спортског центра у овој општини.

Република Српска 30.06.2014 | 17:21
Наставља се пројекат изградње Етно села на Романији

Прије годину и по дана општина Соколац покренула је  пројекат изградње Етно села на Равној Романији, ангажовањем пројектантске куће која ће извршити измјену регулационог плана и одређивањем језгра етно села, локацијских услова и свега онога што прати овај, за ову локалну заједницу и Републику Српску, битан пројекат.

Средства су резервисана и не троше се за друге намјене, тврди начелник Сокоца Милован Бјелица, напомињући да би што прије требало да се крене  са изградњем овог етно села по узору на Мећавник у Србији.

Скупштина општине Соколац подржала је и изградњу базена у кругу новог спортског центра, што је још један значајан пројекат за грађане Сокоца.

У оквиру новог спортског центра, пројектовани су тениски терени и клизалиште, наводи начелник, док ће базени бити на отвореном.

Клуб одборника ПДП-а подржао је изградњу Етно села на Равној Романији и базена у оквиру новог спортског центра, напомињући да све што је урађено до сада у овим пројектима и што ће се урадити тражи транспарентност, односно боље извјештавање о утрошцима финансијских средстава.

Општина Соколац у пројекат изградње Етно села на Равној Романији уноси око 50 хектара земљишта и око 500 000 КМ, док ће у изградњу новог спортског центра са базенима уложити 600 000 КМ.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сладоје Модрица

30.06.2014 17:14

Свака цаст Бјелици да и поред катастрофалне ситуације у Српској покусава реализовати један овако велики пројекат. Нека је са срецом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАНКО Исток

30.06.2014 19:04

Развој туризам, етно села и осталих туристичких садражаја могу покренути исток Републике Српске.Становништво све више бјежи из наших крајева и уколико се нешто скориије не промјени а превасходно односом Бања Луке према остатку - црно нам се пише.свака част сокочанима надам се да ће успјети да оживе најљепши дио РС - Романијски плато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

беки-беки

10.03.2016 14:53

Прерано сте цеститали, сацекајте да буду нови избори поново це прекопавати земљисте за етно село или це измислити нову глупост,

ОДГОВОРИТЕ