Nastavlja se projekat izgradnje Etno sela na Romaniji

Odbornici Skupštine opštine Sokolac podržali su Izvještaj o nastavku izgradnje Etno sela na Ravnoj Romaniji i izgradnji bazena u okviru sportskog centra u ovoj opštini.

Republika Srpska 30.06.2014 | 17:21
Nastavlja se projekat izgradnje Etno sela na Romaniji

Prije godinu i po dana opština Sokolac pokrenula je  projekat izgradnje Etno sela na Ravnoj Romaniji, angažovanjem projektantske kuće koja će izvršiti izmjenu regulacionog plana i određivanjem jezgra etno sela, lokacijskih uslova i svega onoga što prati ovaj, za ovu lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku, bitan projekat.

Sredstva su rezervisana i ne troše se za druge namjene, tvrdi načelnik Sokoca Milovan Bjelica, napominjući da bi što prije trebalo da se krene  sa izgradnjem ovog etno sela po uzoru na Mećavnik u Srbiji.

Skupština opštine Sokolac podržala je i izgradnju bazena u krugu novog sportskog centra, što je još jedan značajan projekat za građane Sokoca.

U okviru novog sportskog centra, projektovani su teniski tereni i klizalište, navodi načelnik, dok će bazeni biti na otvorenom.

Klub odbornika PDP-a podržao je izgradnju Etno sela na Ravnoj Romaniji i bazena u okviru novog sportskog centra, napominjući da sve što je urađeno do sada u ovim projektima i što će se uraditi traži transparentnost, odnosno bolje izvještavanje o utrošcima finansijskih sredstava.

Opština Sokolac u projekat izgradnje Etno sela na Ravnoj Romaniji unosi oko 50 hektara zemljišta i oko 500 000 KM, dok će u izgradnju novog sportskog centra sa bazenima uložiti 600 000 KM.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sladoje Modrica

30.06.2014 17:14

Svaka cast Bjelici da i pored katastrofalne situacije u Srpskoj pokusava realizovati jedan ovako veliki projekat. Neka je sa srecom!

ODGOVORITE
Name

СТАНКО Исток

30.06.2014 19:04

Развој туризам, етно села и осталих туристичких садражаја могу покренути исток Републике Српске.Становништво све више бјежи из наших крајева и уколико се нешто скориије не промјени а превасходно односом Бања Луке према остатку - црно нам се пише.свака част сокочанима надам се да ће успјети да оживе најљепши дио РС - Романијски плато.

ODGOVORITE
Name

beki-beki

10.03.2016 14:53

Prerano ste cestitali, sacekajte da budu novi izbori ponovo ce prekopavati zemljiste za etno selo ili ce izmisliti novu glupost,

ODGOVORITE