Оптужница против инспектора Пореске управе РС

Специјално тужилаштво Републике Српске подигло је данас оптужницу против инспектора за контролу великих пореских обвезника у Пореској управи Српске, Жељка Ореља због основане сумње да је починио кривично дјело примање мита.

Република Српска 30.06.2014 | 17:05
Оптужница против инспектора Пореске управе РС

Оптужница терети Ореља да је од 12. до 30. маја, у својству службеног лица, приликом пореске контроле у привредном друштву "Топдом БиХ" из Бањалуке од предсједника Управног одбора Мирка Вујиновића у више наврата захтијевао 20.000 КМ, тврдећи да постоје одређене неправилности у обрачунима пореских обавеза за контролисани период које у записнику о извршеној контроли неће констатовати уколико добије тражени износ новца.

Тражени износ новца Орељ је примио 30. маја на паркингу угоститељског објекта "Сан Ремо" у Бањалуци, у службеном возилу Пореске управе Српске, након чега је Вујиновићу уручио записник о извршеној контроли, наводи се у саопштењу Специјалног тужилаштва.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за сузбијање организованог криминалитета и корупције, по налогу Специјалног тужилаштва, ухапсили су 30. маја инспектора Пореске управе, након чега му је Окружни суд у Бањалуци, на приједлог Специјалног тужилаштва, одредио једномјесечни притвор.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

xxл

30.06.2014 11:18

Постављен је ту да ради што је радио?Поштени људи не пролазе на конкурсима ма колико знали или били квалификовани?Немају основну квалификацију да су покварени као овај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

30.06.2014 11:51

Није радио по својој вољи..све сефови знају и имају проценат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако се то ради

30.06.2014 12:27

Све ово је само реклама. Данас су га ухапсили а већ за дан-два ће бити ослобођен. Ако му је то била "тарифа" онда ће се лако одбранити. Сличних случајева је већ било. Својим радом је засигурно угасио десетине фирми, одузео нечијој дјеци боље дјетињство и школовање, да би се проводио и градио себи дворе. И, на крају биће недостатак доказа, ником ништа. Чим један службеник за једну годину на одмор оде и на Јахорину, и на Копаоник, Турску и Египат, јасно је каквим послом се бави. Приватници ћуте јер се боје горег, тако годинама. А ми, и даље ћемо причати вицеве како цариници, инспектори и ... за мјесец, за седмицу, за једну смјену зараде стан, ауто итд. Док неко не може дјецу школовати, други их шаљу на студије у Париз, Лондон, САД..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.06.2014 13:22

Он је иначе зет Гојка Кличковића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

30.06.2014 15:17

Додје инспекција, а ти маљ, па пљус. Нека те паре да на љецење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈА

30.06.2014 17:31

А СТА ЈЕ СА ДИРЕКТОРКОМ ПОРЕСКЕ, ОНА ЈЕ СКРОЗ ЦИСТА?

ОДГОВОРИТЕ