Optužnica protiv inspektora Poreske uprave RS

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je danas optužnicu protiv inspektora za kontrolu velikih poreskih obveznika u Poreskoj upravi Srpske, Željka Orelja zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita.

Republika Srpska 30.06.2014 | 17:05
Optužnica protiv inspektora Poreske uprave RS

Optužnica tereti Orelja da je od 12. do 30. maja, u svojstvu službenog lica, prilikom poreske kontrole u privrednom društvu "Topdom BiH" iz Banjaluke od predsjednika Upravnog odbora Mirka Vujinovića u više navrata zahtijevao 20.000 KM, tvrdeći da postoje određene nepravilnosti u obračunima poreskih obaveza za kontrolisani period koje u zapisniku o izvršenoj kontroli neće konstatovati ukoliko dobije traženi iznos novca.

Traženi iznos novca Orelj je primio 30. maja na parkingu ugostiteljskog objekta "San Remo" u Banjaluci, u službenom vozilu Poreske uprave Srpske, nakon čega je Vujinoviću uručio zapisnik o izvršenoj kontroli, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije, po nalogu Specijalnog tužilaštva, uhapsili su 30. maja inspektora Poreske uprave, nakon čega mu je Okružni sud u Banjaluci, na prijedlog Specijalnog tužilaštva, odredio jednomjesečni pritvor.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

xxl

30.06.2014 11:18

Postavljen je tu da radi što je radio?Pošteni ljudi ne prolaze na konkursima ma koliko znali ili bili kvalifikovani?Nemaju osnovnu kvalifikaciju da su pokvareni kao ovaj?

ODGOVORITE
Name

semberac

30.06.2014 11:51

Nije radio po svojoj volji..sve sefovi znaju i imaju procenat

ODGOVORITE
Name

Tako se to radi

30.06.2014 12:27

Sve ovo je samo reklama. Danas su ga uhapsili a već za dan-dva će biti oslobođen. Ako mu je to bila "tarifa" onda će se lako odbraniti. Sličnih slučajeva je već bilo. Svojim radom je zasigurno ugasio desetine firmi, oduzeo nečijoj djeci bolje djetinjstvo i školovanje, da bi se provodio i gradio sebi dvore. I, na kraju biće nedostatak dokaza, nikom ništa. Čim jedan službenik za jednu godinu na odmor ode i na Jahorinu, i na Kopaonik, Tursku i Egipat, jasno je kakvim poslom se bavi. Privatnici ćute jer se boje goreg, tako godinama. A mi, i dalje ćemo pričati viceve kako carinici, inspektori i ... za mjesec, za sedmicu, za jednu smjenu zarade stan, auto itd. Dok neko ne može djecu školovati, drugi ih šalju na studije u Pariz, London, SAD..

ODGOVORITE
Name

Istina

30.06.2014 13:22

On je inače zet Gojka Kličkovića!

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

30.06.2014 15:17

Dodje inspekcija, a ti malj, pa pljus. Neka te pare da na ljecenje.

ODGOVORITE
Name

RAJA

30.06.2014 17:31

A STA JE SA DIREKTORKOM PORESKE, ONA JE SKROZ CISTA?

ODGOVORITE