Студенти траже да Клинтонова врати новац

Студенти Универзитета у Лас Вегасу захтијевају да бивши амерички државни секретар Хилари Клинтон врати 225.000 долара, које је добила за предавање заказано за наредни октобар.

Свијет 30.06.2014 | 12:30
Студенти траже да Клинтонова врати новац

"Интернешнел бизнис тајмс" пише да су студенти у писму упућеном "Клинтоновој фондацији" позвали потенцијалног кандидата за предсједника САД Хилари Клинтон да не прихватити накнаду и да врати новац.

"Вашингтон пост" је објавио податке који показују да је бивши амерички предсједник Бил Кинтон преко своје фондације, само од разних предавања, зарадио 105 милиона долара!?

Када је Хилари Клинтон напустила дужност државог секретара почетком 2013. године, и она је почела да држи предавања, а накнаде за једно предавање кретале су се и до 200 хиљада долара!

Студенти очекују да Клинтонова врати дио средстава и уплати их за потребе Универзитета.

Према подацима студената, Универзитет је за једно предавање Хилари Клинтон издвојило четири пута више од просјечне годишње плате становника Неваде.

"С тим новцем могли смо дати стипендије за 225 студената и олакшати терет плаћеног школовања", стоји у саопштењу студентске заједнице.

Хилари Клинтон привлачи јавност и медије јер је сматрају једним од најизгледнијих кандидата Демократске странке на предсједничким изборима 2016. године.

До негодовања студената дошло је када је "Вашингтон пост" објавио податке о енормном зарадама Била Клинтона, док се његова супруга жалила како су по завршетку предсједничког мандата КЛинтона "имали вишемилијунске дугове“.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxл

30.06.2014 10:31

Ко зна зна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

30.06.2014 10:33

Погледајте слику?права баба?Остарјела, а сјећам је се кад је изгледала млеђе од своје кћерке, кад је долазила са мужем Билом Клинтоном у Тузлу.Некако у рату?Гледао сам снимке на ТВ.Баба али богата баба, која још граби себи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

30.06.2014 11:20

И она (као и разуларени муз) треба да настави континуитет блесавих предсједника у Сједињеним Америчким Државама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

30.06.2014 13:17

Цуј 200 хиљада једно предавање, јел траје три мјесеца непрекидно. Ови амери су дефинитивно будале.

ОДГОВОРИТЕ