Studenti traže da Klintonova vrati novac

Studenti Univerziteta u Las Vegasu zahtijevaju da bivši američki državni sekretar Hilari Klinton vrati 225.000 dolara, koje je dobila za predavanje zakazano za naredni oktobar.

Svijet 30.06.2014 | 12:30
Studenti traže da Klintonova vrati novac

"Internešnel biznis tajms" piše da su studenti u pismu upućenom "Klintonovoj fondaciji" pozvali potencijalnog kandidata za predsjednika SAD Hilari Klinton da ne prihvatiti naknadu i da vrati novac.

"Vašington post" je objavio podatke koji pokazuju da je bivši američki predsjednik Bil Kinton preko svoje fondacije, samo od raznih predavanja, zaradio 105 miliona dolara!?

Kada je Hilari Klinton napustila dužnost državog sekretara početkom 2013. godine, i ona je počela da drži predavanja, a naknade za jedno predavanje kretale su se i do 200 hiljada dolara!

Studenti očekuju da Klintonova vrati dio sredstava i uplati ih za potrebe Univerziteta.

Prema podacima studenata, Univerzitet je za jedno predavanje Hilari Klinton izdvojilo četiri puta više od prosječne godišnje plate stanovnika Nevade.

"S tim novcem mogli smo dati stipendije za 225 studenata i olakšati teret plaćenog školovanja", stoji u saopštenju studentske zajednice.

Hilari Klinton privlači javnost i medije jer je smatraju jednim od najizglednijih kandidata Demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Do negodovanja studenata došlo je kada je "Vašington post" objavio podatke o enormnom zaradama Bila Klintona, dok se njegova supruga žalila kako su po završetku predsjedničkog mandata KLintona "imali višemilijunske dugove“.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxl

30.06.2014 10:31

Ko zna zna?

ODGOVORITE
Name

xxl

30.06.2014 10:33

Pogledajte sliku?prava baba?Ostarjela, a sjećam je se kad je izgledala mleđe od svoje kćerke, kad je dolazila sa mužem Bilom Klintonom u Tuzlu.Nekako u ratu?Gledao sam snimke na TV.Baba ali bogata baba, koja još grabi sebi?

ODGOVORITE
Name

Aco

30.06.2014 11:20

I ona (kao i razulareni muz) treba da nastavi kontinuitet blesavih predsjednika u Sjedinjenim Američkim Državama.

ODGOVORITE
Name

BOA

30.06.2014 13:17

Cuj 200 hiljada jedno predavanje, jel traje tri mjeseca neprekidno. Ovi ameri su definitivno budale.

ODGOVORITE