Тодорић: Неће нас нико понижавати!

Много тога зависи ко ће у будућности водити Суперлигу односно да ли ће се вратити под капу Савеза. Никад више као у финишу сезоне. Плеј-оф АБА лиге прави избор, каже Драган Тодорић.

Кошарка 29.06.2014 | 13:44
Тодорић: Неће нас нико понижавати!

Завеса је спуштена на сезону, али правог одмора у Хумској нема. Тек може да уследи велико спремање играчког кадра, а одлазак доскорашњег капитена Жофрија Ловерња неће сигурно бити пример „усамљене ласте”. Односно, питање је колико ће уопште Партизан амбициозно „коцкати” састав у условима хроничног крпљења финансијских рупа, латентног страха од блокаде клупског рачуна, а у сусрет сезони играња „само” у Еврокупу. А шта ће се тек дешавати са спонзорским „пулом”, који је, из сезоне у сезону, све теже попунити.

У сенци играчких одлазака-долазака, управу црно-белих, пре десетак јулских дана, каквог, таквог одмора, очекуји две, домаћа и јадранска битка у фотељама, али без ништа мањег утицаја на клупску будућност. Поред сутрашње, тако помпезно најављиване, Скупштине КСС, 1. јула у Љубљани заседа и тело истог назива, али јадранског предузећа „Сидро”. На састанку највишег тела националног Савеза, једна од значајних тема би требало да буде враћање домаћег елитног такмичења под надзор КСС (као некада), док регионално „друштванце” може да расправља о промени система такмичења већ у сезони 2014/15. Уосталом, прича о плеј-офу уместо фајнал-фора АБА лиге, чије последице је управо осетио најтрофејнији регионални клуб пролетос у Арени, мање, више су биле актуелне последњих сезона.

- Невезано од нашег полуфиналног пораза, с обзиром да смо толико пута и добијали, увек би подигли руку за систем доигравања јер је у спортском смислу много праведнији од формата завршних турнира-на прву лопту ће спортски директор црно-белих Драган Тодорић.

Евентуално увођење плеј-офа АБА лиге, чак и у форми два степена (полуфинале, финале) драстично угрожава и овако натрпан календар такмичења, у комбинацији са домаћим елитним делом са чак 14. кола без „додатка” доигравања.

- Прво би сачекали да видимо домаћи расплет односно да ли ће такмичење у будућности водити Савез. Оно што се дешавало у финишу ове сезоне, крајње је недопустиво и већ смо јавно изнели став да ћемо добро размислити које ћемо кораке повући ако се ништа не промени на боље. Партизан никоме неће да служи за иживљавање. Ако смо доживели овакву судбину у Евролиги, после недодељивања вајлд карте за квалификације, барем у Србији нећемо дозволити да нас неко понижава. Спремили смо „пакет” предлога за предстојећу Скупштину КСС, али не бих унапред о томе причао. Једно је сигурно, нећемо седети скрштених руку док остали „раде”-поручио је Тодорић.

Коментари / 0

Оставите коментар