Todorić: Neće nas niko ponižavati!

Mnogo toga zavisi ko će u budućnosti voditi Superligu odnosno da li će se vratiti pod kapu Saveza. Nikad više kao u finišu sezone. Plej-of ABA lige pravi izbor, kaže Dragan Todorić.

Košarka 29.06.2014 | 13:44
Todorić: Neće nas niko ponižavati!

Zavesa je spuštena na sezonu, ali pravog odmora u Humskoj nema. Tek može da usledi veliko spremanje igračkog kadra, a odlazak doskorašnjeg kapitena Žofrija Lovernja neće sigurno biti primer „usamljene laste”. Odnosno, pitanje je koliko će uopšte Partizan ambiciozno „kockati” sastav u uslovima hroničnog krpljenja finansijskih rupa, latentnog straha od blokade klupskog računa, a u susret sezoni igranja „samo” u Evrokupu. A šta će se tek dešavati sa sponzorskim „pulom”, koji je, iz sezone u sezonu, sve teže popuniti.

U senci igračkih odlazaka-dolazaka, upravu crno-belih, pre desetak julskih dana, kakvog, takvog odmora, očekuji dve, domaća i jadranska bitka u foteljama, ali bez ništa manjeg uticaja na klupsku budućnost. Pored sutrašnje, tako pompezno najavljivane, Skupštine KSS, 1. jula u Ljubljani zaseda i telo istog naziva, ali jadranskog preduzeća „Sidro”. Na sastanku najvišeg tela nacionalnog Saveza, jedna od značajnih tema bi trebalo da bude vraćanje domaćeg elitnog takmičenja pod nadzor KSS (kao nekada), dok regionalno „društvance” može da raspravlja o promeni sistema takmičenja već u sezoni 2014/15. Uostalom, priča o plej-ofu umesto fajnal-fora ABA lige, čije posledice je upravo osetio najtrofejniji regionalni klub proletos u Areni, manje, više su bile aktuelne poslednjih sezona.

- Nevezano od našeg polufinalnog poraza, s obzirom da smo toliko puta i dobijali, uvek bi podigli ruku za sistem doigravanja jer je u sportskom smislu mnogo pravedniji od formata završnih turnira-na prvu loptu će sportski direktor crno-belih Dragan Todorić.

Eventualno uvođenje plej-ofa ABA lige, čak i u formi dva stepena (polufinale, finale) drastično ugrožava i ovako natrpan kalendar takmičenja, u kombinaciji sa domaćim elitnim delom sa čak 14. kola bez „dodatka” doigravanja.

- Prvo bi sačekali da vidimo domaći rasplet odnosno da li će takmičenje u budućnosti voditi Savez. Ono što se dešavalo u finišu ove sezone, krajnje je nedopustivo i već smo javno izneli stav da ćemo dobro razmisliti koje ćemo korake povući ako se ništa ne promeni na bolje. Partizan nikome neće da služi za iživljavanje. Ako smo doživeli ovakvu sudbinu u Evroligi, posle nedodeljivanja vajld karte za kvalifikacije, barem u Srbiji nećemo dozvoliti da nas neko ponižava. Spremili smo „paket” predloga za predstojeću Skupštinu KSS, ali ne bih unapred o tome pričao. Jedno je sigurno, nećemo sedeti skrštenih ruku dok ostali „rade”-poručio je Todorić.

Komentari / 0

Ostavite komentar