Почиње изградња кућа у Обреновцу

У Обреновцу је потписан уговор о изградњи десет кућа за људе који су у поплавама изгубили своје домове. План је да се изградња заврши до 28. августа. Премијер Александар Вучић је тим поводом најавио да ће у наредних 15 дана у свим местима почети изградња кућа.

Србија 28.06.2014 | 15:06
Почиње изградња кућа у Обреновцу

"Сваки човек који је остао без куће, добиће кућу", поручио је Вучић.

Како је рекао, држава ће финансирати изградњу свих срушених кућа, конкретно у Обреновцу 14 кућа, а вероватно још 50 финансираће пријатељи из Уједињених Арапских Емирата. Вучић је рекао и да ће за 10 дана бити завршене све процедуре па ће грађани почети да добијају новац за оштећене куће.

Премијер Србије је навео да су те процедуре биле неопходне како би се избегло оно што се дешавало у Краљеву и Ваљеву где је, како је нагласио, украдено више него што је донирано.

Према његовим речима, тражиће се донатори који би могли да обезбеде технику, телевизоре и друге апарате.

"Није лако вратити се у пређашње стање, али сам уверен да ће Обреновчани, али и сви други, бити задовољни ангажманом државе, али и враћањем живота у своје градове", рекао је Вучић.

Како је прецизирао, сакупљено је 29 милиона евра помоћи у ускоро ће бити одржана и донаторска конференција.

Вучић је рекао да се ради о 600 до 800 уништених кућа, тако да ће се изградити и тај број потпуно нових стамбених јединица и додао да ће се тај посао завршити до октобра како би грађани зиму дочекали са кровом над главом.

Град Београд је уступио земљиште, а уз помоћ владине Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја и надлежних институција обезбедиће се неопходне дозволе и инфраструктурни прикључци.

Тако ће најугроженије, вишечлане породице које су у поплавама изгубиле домове поново добити кров над главом, најављено је раније.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је уверен да су промене у Србији могуће уз велику енергију и вредан рад људи.

Вучић је у Обреновцу, одговарајући на питања новинара шта га највише брине, рекао да су то енергетски сектор, фискална консолидација, Закон о раду...
"Не постоји проблем који ме не мучи, али ако будемо радили и будемо вредни, мислим да ћемо све успети да урадимо за три године", рекао је Вучић.

Он је издвојио питање Закона о раду, рекавши да се тиме 12 година нико није бавио.
"А када видим да и оно што је најлепше, не може лако да прође у српском друштву, онда се и не чудим како нико није покушавао да неке ствари промени, већ је све било животарење из дана у дан", рекао је Вучић.

Међутим, додао је Вучић, уз велику енергију људи у Србији можемо да мењамо ствари.

На питања новинара у вези с евентуалном одговорношћу за велике штете и да ли су оне могле да се избегну, Вучић је одговорио да тужиоци раде на том послу и да је добро да се одговорност истражи.

Вучић је рекао да се у природним непогодама дешавају тешке и страшне ствари, које се некада не могу избећи наводећи да је пре неколико дана у Келну осморо људи изгубило живот услед обилних киша.

Он сматра да је држава правовремено одговорила на временску непогоду, али још једном поновио да ће одговорност бити испитана.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

цуни

28.06.2014 13:15

и код нас креће изградња . у Бијељину су већ паре стигле само да се правилно распореди оних 14000 . Мићо води рачуна ни по баби ни по стричевима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитан

28.06.2014 13:31

Мићо је познат по поштењу. Равномјерно ће он то да распореди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

28.06.2014 18:50

свака цаст овоме цовјеку мисли на свој народ а није као додик гледа како це смотати паре и сетка се по висеграду и сарајеву само гледа стаце смотати да поједе а присјесце му убрзо

ОДГОВОРИТЕ