Истрага о штампању изборног материјала

Тужилаштво БиХ наредило је полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ да изврше детаљне провјере у вези са избором најповољнијег понуђача за штампање изборног материјала, у поступку који проводи Централна изборна комисија БиХ.

Босна и Херцеговина 28.06.2014 | 18:32
Истрага о штампању изборног материјала

Тужилаштво је наредило да се утврди да ли је у поступку било незаконитости и чињења кривичних дјела, након што су се у јавности и медијима појавили наводи о нерегуларностима у вези са избором најповољнијег понуђача за штампање изборног материјала.

Према тим наводима, у овом поступку за штампање изборног материјала изабрано је предузеће чија је понуда била знатно скупља од другог понуђача, а након што је процедуру проводила Канцеларија за разматрање жалби БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

С обзиром на то да је у вези са поступком Тужилаштво идентификовало активности које упућују на незаконитости у цијелом процесу, издата је наредба надлежној полицијској агенцији, са захтјевом за преглед документације и цијелог поступка.

Тужилаштво БиХ одлучно је да спријечи било какве појаве нетранспарентног и незаконитог трошења средстава из буџета, која припадају свим грађанима БиХ, нарочито када је ријеч о вишемилионским износима, наводи се у саопштењу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миско

28.06.2014 08:33

Ма то је најмањи проблем, него да тај материјал не заврши у страначким рукама, односно рукама власти, па да се на крају попуни како њима буде одговарало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О томе

28.06.2014 08:58

Партије диригују ово и спремају подвалу народу.Ко стампа паре тај треба да стампа и материјале за изборе јер је ту и највеца контрола.Не дати ентитетима ниста у руке,него све на нивоу дрзаве сто се тице избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија у априлу

28.06.2014 13:20

Наравно да не можете без муљања, кад сте видјели да губите, па морате мало да тих листића наштампате мало више листића, па да убаците у кутију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

28.06.2014 14:22

стампа це се по потреби а вјероватно це их бити код пребројавања бијанко па гласај како власт оце

ОДГОВОРИТЕ