Istraga o štampanju izbornog materijala

Tužilaštvo BiH naredilo je policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ da izvrše detaljne provjere u vezi sa izborom najpovoljnijeg ponuđača za štampanje izbornog materijala, u postupku koji provodi Centralna izborna komisija BiH.

Bosna i Hercegovina 28.06.2014 | 18:32
Istraga o štampanju izbornog materijala

Tužilaštvo je naredilo da se utvrdi da li je u postupku bilo nezakonitosti i činjenja krivičnih djela, nakon što su se u javnosti i medijima pojavili navodi o neregularnostima u vezi sa izborom najpovoljnijeg ponuđača za štampanje izbornog materijala.

Prema tim navodima, u ovom postupku za štampanje izbornog materijala izabrano je preduzeće čija je ponuda bila znatno skuplja od drugog ponuđača, a nakon što je proceduru provodila Kancelarija za razmatranje žalbi BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

S obzirom na to da je u vezi sa postupkom Tužilaštvo identifikovalo aktivnosti koje upućuju na nezakonitosti u cijelom procesu, izdata je naredba nadležnoj policijskoj agenciji, sa zahtjevom za pregled dokumentacije i cijelog postupka.

Tužilaštvo BiH odlučno je da spriječi bilo kakve pojave netransparentnog i nezakonitog trošenja sredstava iz budžeta, koja pripadaju svim građanima BiH, naročito kada je riječ o višemilionskim iznosima, navodi se u saopštenju.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Misko

28.06.2014 08:33

Ma to je najmanji problem, nego da taj materijal ne završi u stranačkim rukama, odnosno rukama vlasti, pa da se na kraju popuni kako njima bude odgovaralo.

ODGOVORITE
Name

O tome

28.06.2014 08:58

Partije diriguju ovo i spremaju podvalu narodu.Ko stampa pare taj treba da stampa i materijale za izbore jer je tu i najveca kontrola.Ne dati entitetima nista u ruke,nego sve na nivou drzave sto se tice izbora.

ODGOVORITE
Name

Semberija u aprilu

28.06.2014 13:20

Naravno da ne možete bez muljanja, kad ste vidjeli da gubite, pa morate malo da tih listića naštampate malo više listića, pa da ubacite u kutiju?

ODGOVORITE
Name

pravda

28.06.2014 14:22

stampa ce se po potrebi a vjerovatno ce ih biti kod prebrojavanja bijanko pa glasaj kako vlast oce

ODGOVORITE