Отворена СНСД-ова „пандорина кутија“

Након вишегодишње аутократске владавине Републиком Српском режим Милорада Додика и његових трабанта се распада у парампарчад гушећи се у сопственим криминалним аферама, пише у саопштењу које шаље Српска радикална странка РС.

Република Српска 27.06.2014 | 14:55
Отворена СНСД-ова „пандорина кутија“

"Пресуда Додиковом куму и блиском пријатељу Милету Радишићу, сукоб унутар СНСД-а у, његовом политичком „гнијезду“, Лакташима и претходно разоткривање царинске афере у коју су дубоко умијешани прсти врха владајуће партије, су до краја разбили донедавно моћан режим СНСД-а и његових коалиционих партенера. Из „пандорине кутије“, која је отворена полицијском акцијом „Пандора“ на видјело свакодневно излазе најмрачније тајне СНСД-а, чији је кадар Здравко Цвјетиновић ухапшен као један од
главних вођа криминалне организације која је дјеловала унутар Управе за индиректно опорезивање БиХ", кажу радикали.

У овој странци кажу да су Милорад Додик и СНСД омогућили Цвјетиновићу да са мјеста помоћника директора УИО руководи криминалом несагледивих размјера, по свему судећи у спрези и са нарко мафијом, а да ништа мање за то нису криви садашњи и бивши чланови Управног одбора УИО Никола Шпирић, Зоран Тегелтија и Александар Џомбић, дакле, министри, бивши премијер и високи функционери владјуће партије.

"Ако се зна да је један од блиских пријатеља ухапшеног Цвјетиновића и бивши министар Станислав Чађо, не можемо, а да се не запитамо какве су везе врха Републике Српске, са царинском и наркомафијом са којима је њихов „угледни“ кадар Цвјетиновић, по свему судећи, одлично пословао?", питају се у СРС РС.

Како се даље наводи, иста питања се намећу и у случају фирме „Гранд Трејд „ Додиковог блиског пријатеља Милета Радишића.

"То што је овај режимски тајкун осуђен на три године затвора не може да амнестира одговорности оне који су му дозволили да на противзаконит начин гради ексклузивни објекат на зеленој површини у центру Бањалуке. Јасно је да је актуелни режим, односно СНСД који влада и Републиком Српском и Бањалуком створио и овог и друге конторверзне бизнисмене на грбачи опљачканог народа", сматрају у СРС.

- Начин на који је начелник општине Лакташи Милован Тополовић, иако члан СНСД-а, морао да поднесе оставку након што се сукобио са још једним, Додиковим кумом Будимиром Станковићем, чије име се одавно доводи у везу са криминалом, нарочито са милионима тешким, малвезацијама грађевинским земљиштем, даје јасан одговор на питање: Ко тренутно влада Републиком Српском? На сву срећу, грађане Републике Српске који ће им, увјерни смо у октобру пресудити на бирачким мјестима, не могу више ничим заварати нити свој криминал могу ичим сакрити као што ни свој неминовни изборни дебакл могу зауставити - стоји на крају саопштења.

Извор: СРС РС

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

фонтеле

27.06.2014 13:03

СТЕТА СТО ОКТОБАР НИЈЕ У ЈУЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

27.06.2014 13:03

Отворила се "провалија" у коју пада СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензинерка БЛ

27.06.2014 13:25

Друштво у РС је ТРУЛО ДА ТРУЛИЈЕ НЕ МОЖЕ БИТИ. То доказује и ово што сам данас доживјела на састанку пензионера МЗ Старчевица у Бањалуци. Данас ме пријатељица молила да идем с њом на неки састанак пензионера МЗ Стартчевица гдје они треба да бирају свог представника. Оно што сам видјела потврђује моју перцепцију нашег друшта: ТРУЛО од врха до дна, да трулије не може бити! Дакле, ситуација је оваква: Синоћ су СНСД-овци подијелили по 30 КМ ( наших пара!) онима који данас дођу и подрже за Скупштину листа коју су сачинили СНСДовци , а на којој су готово сами СНСДовци! Друге пензионере су путем плаката "обавијестили" тек синоћ да је данас тај састанак ( да не би дошли и да би СНСДовци били у већини и тако "изгласали"" понуђену листу!) Међутим, иако је радно предсједништво било 100 % од СНСДОоваца, кандидациона комисија такођер, вереификацуиона такођер, ја се побуним код верификационе комисије ( јер ми је једна жена поред мене дошапнула: сами СНСД-овци!), и изборим се да се та комисија бира поново мимо тог готовог пријеглога. И људи предложе мене и још неку двојицу ( један је био СНСД, како сам касније видјела, а други је био прилично неутралан) . Онај што је водио сједницу је неки Шипка и он је ту исто толико колико и Додик на власти, био је упоран да прогура ону своју ( СНСД-овску ) листу, мада је једна група пензионера понудила своју! Међутим, на првој листи је било 35 а на другој 25 што је мени, као члану верификационе комисије одмах запело за око! Нитко није имао објашњење зашто је то тако и ја затражим да присутни допуне ту листу! Међутим, Шипка није дао! Он одмах почне са гласањем: Тко је за прву листу? Већина ( они што су били плаћени за то) дигну руке. Ја се опет побуним и кажем: Морају се прочитати имена и ставити на дискусију... У међувремену се створила толика галама и гужва да је дошла и полиција! Неки људи су почели одлазити, а верификациона је установила да више немамо кворум! Без обзира на то, Шипка чита имена и тражи да пређу на десну страну они који су за прву листу, а друга листа се НЕ ДОПУЊАВА! Једна жена ми приђе и укаже на једну жену у бијелом која није пензионерка, а пресла је на ту СНСДовску страну. Ја интервенишем и удаљавам је.... Радно предсједништво купи папире и одлази и успут говори прошла је прва листа! Ја им довикујем: НИЈЕ јер нитко нема натполовичну већину и све је НЕ>РЕГУЛАРНО, а нема ни кворума! Верификациона комисија НИЈЕ НИШТА ПОТПИСАЛА...... И тако се разидјосмо. Неки мисле да ће резултати овог састанка бити ФАЛСИФИКОВАНи и достављени тамо гдје треба, јер Шипка не смије "шефу" на очи што није извршио задатак, а паре су подијељене гласачима.... Страшно, Страшно, Страшно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

27.06.2014 13:58

Сви зрели и паметни људи у Републици Српској морају отворити оци и уси и пратити ста се десава. Припрема се највеца изборна превара у овом ентитету. СДС мора на изборе позвати посматраце из сто висе земаља поготово Њемацке и Француске. Свако давање пара мора се регистровати и снимити мобилним и одмах на yутјуб. Истовремено поднијети пријаву у тузиластво. Све паре које је ова власт добила за поплаве употријебице за изборе. На гласање морамо сви ици инаце је све могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

27.06.2014 15:42

А ТЕК ДА ВИДИТЕ ДНС - ОВЕ АФЕРЕ У ПРИЈЕДОРУ, ЦРНО ДА ЦРЊЕ НЕ МОЖЕ БИТИ, НАРОД МОРА РЕАГОВАТИ, ЈЕР ОВА ШАЧИЦА ЛОПОВА ПОКРАСТ ЋЕ НАМ СВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

27.06.2014 16:49

Ови радикали су нам бас отворили оци. Као и увијек ретроактивно схватају ствари, зато опет неце преци цензус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

27.06.2014 17:23

За пензионерку!! И сам сам пензионер са 480 КМ пао сам новим законом о пензијама на 57 КМ. Засто Дјокиц упорно тврди како је за пензонере много уцињено питам се ко смо ми кад смо у стању за 30 КМ погресно гласати? Да би рекао криза не слазем јер 30 КМ никога не спасава мислим да је то наса незаинтересованост за власт а заборављамо да ми кројимо судбину насој дјеци и унуцима. Надам се да цемо у октобру знати ста радимо и не тврдим нити се надам неком бољитку тренутно је највазније срусити мафију и поставити иоле људе који це мислити на будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

27.06.2014 19:09

Ацо,колико могу сконтати...теби се нечији шупак отворио благовремено.Немој молим те да радикалима отвараш очи...умјесто суза потеће ријека гована.Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лактаси

27.06.2014 19:58

СНСД би и на несто лицио да у њему није Љубо Цубиц јер само његове афере су милијарде а нама плате нема ал бицемо добри свједоци од октобра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубо цубиц

27.06.2014 20:02

Пандорина кутија није ни одскринута јер кад мене повалите онда сте сампиони

ОДГОВОРИТЕ