Швајцарци уз Французе у 1/8 финала

Нападач Швајцарске Ђердан Шачири постигао је хет-трик у дуелу са Хондурасом и своју репрезентацију одвео у осмину финала Светског првенства.

Фудбал 27.06.2014 | 11:00
Швајцарци уз Французе у 1/8 финала

Швајцарска је победила Хондурас са 3:0, а даље је прошла захваљући томе што је Еквадор одиграо без голова против Француске у Рио де Жанеиру.

Французи су у групи Е заузели прво место са седам бодова и у осмини финала ће играти против Нигерије, док ће Швајцарска на мегдан Аргентини.

Швајцарци су кренули офанзивно и већ у другом минуту Ђердан Шаћири је пропустио одличну прилику. Шака је одлично прошао по левој страни, заврнуо оштро по земљи, нападач Бајерна је на петерцу захватио лопту, али је његов шут одбранио Ваљадарес.

Међутим, оно што тада није успео, Шаћири је урадио четири минута касније, а Швајцарцима се исплатио агресиван старт. Шаћири је прихватио лопту, наместио је на леву ногу и поред двојице ривала, са неких 22-23 метара послао пројектил у горњи десни угао гола Ваљадареса.

После раног вођства изабраници Отмара Хицфелда препустили су теренску иницијативу противнику и чекали своју шансу из контри и полуконтри. Једна таква виђена је после нешто више од пола сата игре, а започео је капитен Гохан Инлер на својој половини. Одиграо је на страну до Дрмића, овај наставио до Шаћирија који је у ситуацији 1 на 1 сачекао да голман падне и лопту послао у супротан угао.

Тим резултатом отишло се на одмор, а Швајцарци су наставили у истом ритму и у другом делу игре. Феноменалну партију шпиц Бајерна из Минхена крунисао је у 71. минуту, када је забележио хет-трик. Асистент је поново био Дрмић који је преварио десног бека Хондураса и вратио повратну на пенал, одакле је Шаћири још једном погодио. То је био јубиларни 50. хет-трик на светским првенствима.

До краја меча Хондурас је имао две солидне прилике преко Бенгстона, али је резултат остао непромењен и Швајцарска је оверила пролаз у осмину финала.

Швајцарци су у меч ушли са знањем д аим судбина зависи од Еквадора, који би у случају победе над Француском био други тим који би прошао даље.

Ипак, Еквадорци нису успели у тој намери, одиграли су само 0:0, а захваљујући феноменалном голману Домингесу, избегли су пораз. Француска је створила много шанси, посебно после црвеног картона Валенсије почетком другог полувремена, али голова није било.

Коментари / 0

Оставите коментар