Ана у 2. колу, Јеленин дебакл!

Ана Ивановић успешно је стартовала на Вимблдону победивши Франческу Скјавоне са 7:6, 6:4, док је Јелена Јанковић завршила такмичење на Вимбалдону већ у првом колу.

Тенис 25.06.2014 | 15:31
Ана у 2. колу, Јеленин дебакл!

Српска и италијанска тенисерка одиграле су неизвестан дуел, али је Ана још једном показала да има решење за некадашњу шампионку Ролан Гароса.

Био је ово њихов шести међусобни дуел и шеста победа Ивановићеве која ће у другом колу играти против Ђие Женг. Кинескиња је на старту лако славила против Анике Бек са 6:1, 6:3.

Ана против Скјавоне није блистала, али је у тај-брејку првог сета одиграла одлично када је било потребно, а у другом је упела да сачува брејк. Претходно је Душан Лајовић после пет сетова савладао Гиљерма Гарсију Лопеса, док су Јована Јакшић и Јелена Јанковић поражене већ на старту.

Дуел је почео разменом брејкова, а након тога тенисерке су биле прилично сигурне приликом сервиса. Тако је било до краја сета о којем је одлучивао тај-брејк. Италијанка је 13. гем много боље почела, повела је са 4-1, али ана је добила четири везана поена и на крају је успела да дође до првог сета - 8:6.

И почетак другог сета био је прилично изједначен, а први брејк направила је српска тенисерка у петом гему. Ана је играла све боље и опуштеније што је меч висе одмицао, па је Скјавоне имала великих проблема са њеним ударцима.

Италијанка се ипак није предала, па је И до краја меча виђена велика борба. Ана је остала смирена у кључним тренуцима и у десетом гему је одсервирала за победу и пласман у друго коло.

Најбоља српска тенисерка непријатно је изненадила против Каје Канепи и изгубила неочекивано убедљиво - 6:3, 6:2.

Јелена је од почетка до краја меча изгледала веома лоше на терену, па је Естонка лако остварила четврту победу у њиховом седмом међусобном дуелу.

Српска тенисерка лоше је почела дуел, пошто је Естонка већ после шест минута имала вођство од 2:0. До првог гема Јелена је стигла тек после 14 минута када је смањила на 3:1.

Тај почетак је и одредио први сет. У наставку су тенисерке без проблема добијале своје сервис гемове, таква ситуација је наравно много висе одговарала Естонки која је добила први сет са 6:3.

Са лошом игром ЈЈ је наставила и почетком другог сета. Канепи је одмах направила нови брејк и повела са 2:0. И у наставку меча Канепи је доминирала И још лакше него у првом сету је стигла до резултата.

Направила је у наставку још један брејк И неочекивано лако је дошла до победе - 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар