Ana u 2. kolu, Jelenin debakl!

Ana Ivanović uspešno je startovala na Vimbldonu pobedivši Frančesku Skjavone sa 7:6, 6:4, dok je Jelena Janković završila takmičenje na Vimbaldonu već u prvom kolu.

Tenis 25.06.2014 | 15:31
Ana u 2. kolu, Jelenin debakl!

Srpska i italijanska teniserka odigrale su neizvestan duel, ali je Ana još jednom pokazala da ima rešenje za nekadašnju šampionku Rolan Garosa.

Bio je ovo njihov šesti međusobni duel i šesta pobeda Ivanovićeve koja će u drugom kolu igrati protiv Đie Ženg. Kineskinja je na startu lako slavila protiv Anike Bek sa 6:1, 6:3.

Ana protiv Skjavone nije blistala, ali je u taj-brejku prvog seta odigrala odlično kada je bilo potrebno, a u drugom je upela da sačuva brejk. Prethodno je Dušan Lajović posle pet setova savladao Giljerma Garsiju Lopesa, dok su Jovana Jakšić i Jelena Janković poražene već na startu.

Duel je počeo razmenom brejkova, a nakon toga teniserke su bile prilično sigurne prilikom servisa. Tako je bilo do kraja seta o kojem je odlučivao taj-brejk. Italijanka je 13. gem mnogo bolje počela, povela je sa 4-1, ali ana je dobila četiri vezana poena i na kraju je uspela da dođe do prvog seta - 8:6.

I početak drugog seta bio je prilično izjednačen, a prvi brejk napravila je srpska teniserka u petom gemu. Ana je igrala sve bolje i opuštenije što je meč vise odmicao, pa je Skjavone imala velikih problema sa njenim udarcima.

Italijanka se ipak nije predala, pa je I do kraja meča viđena velika borba. Ana je ostala smirena u ključnim trenucima i u desetom gemu je odservirala za pobedu i plasman u drugo kolo.

Najbolja srpska teniserka neprijatno je iznenadila protiv Kaje Kanepi i izgubila neočekivano ubedljivo - 6:3, 6:2.

Jelena je od početka do kraja meča izgledala veoma loše na terenu, pa je Estonka lako ostvarila četvrtu pobedu u njihovom sedmom međusobnom duelu.

Srpska teniserka loše je počela duel, pošto je Estonka već posle šest minuta imala vođstvo od 2:0. Do prvog gema Jelena je stigla tek posle 14 minuta kada je smanjila na 3:1.

Taj početak je i odredio prvi set. U nastavku su teniserke bez problema dobijale svoje servis gemove, takva situacija je naravno mnogo vise odgovarala Estonki koja je dobila prvi set sa 6:3.

Sa lošom igrom JJ je nastavila i početkom drugog seta. Kanepi je odmah napravila novi brejk i povela sa 2:0. I u nastavku meča Kanepi je dominirala I još lakše nego u prvom setu je stigla do rezultata.

Napravila je u nastavku još jedan brejk I neočekivano lako je došla do pobede - 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar