Ухапшено седам лица

Припадници МУП-а Републике Српске и Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ухапсили су данас седам лица због сумње да су чланови организоване криминалне групе, која се бави међународном трговином дрогом.

Босна и Херцеговина 24.06.2014 | 16:14
Ухапшено седам лица

У акцији "Рубикон", претресено је 13 локација на подручју Бијељине, Угљевика, Зенице, Тузле и Оџака.

Током вишемјесечне истраге полицијски службеници Одјељења за сузбијање злоупотребе дрога МУП-а дошли су до сазнања да на територији БиХ дјелује организована криминална група држављана БиХ, која врши неовлаштени међународни промет дроге, првенствено марихуане-сканк, са подручја Србије на територију БиХ, а затим, врши њену даљу дистрибуцију на територију Хрватске и Аустрије.

На основу прикупљених сазнања, утврђено је да ухапшена лица дјелују као организована криминална група са подијељеним улогама и задацима које предузимају с циљем набавке, превоза, држања и скривања марихуане, те њене даље продаје корисницима, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Досадашњим провођењем истраге, кроз координисане активности и сарадњу са МУП-ом Србије и МУП-ом Аустрије, извршено је више запљена дроге и лишење слободе лица на подручју БиХ, те на територији Србије и Аустрије.

Незванично се сазнаје да су у току акције ухапшени Саво Симић и Хасан Хелвида.

Коментари / 0

Оставите коментар