Uhapšeno sedam lica

Pripadnici MUP-a Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su danas sedam lica zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavi međunarodnom trgovinom drogom.

Bosna i Hercegovina 24.06.2014 | 16:14
Uhapšeno sedam lica

U akciji "Rubikon", pretreseno je 13 lokacija na području Bijeljine, Ugljevika, Zenice, Tuzle i Odžaka.

Tokom višemjesečne istrage policijski službenici Odjeljenja za suzbijanje zloupotrebe droga MUP-a došli su do saznanja da na teritoriji BiH djeluje organizovana kriminalna grupa državljana BiH, koja vrši neovlašteni međunarodni promet droge, prvenstveno marihuane-skank, sa područja Srbije na teritoriju BiH, a zatim, vrši njenu dalju distribuciju na teritoriju Hrvatske i Austrije.

Na osnovu prikupljenih saznanja, utvrđeno je da uhapšena lica djeluju kao organizovana kriminalna grupa sa podijeljenim ulogama i zadacima koje preduzimaju s ciljem nabavke, prevoza, držanja i skrivanja marihuane, te njene dalje prodaje korisnicima, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Dosadašnjim provođenjem istrage, kroz koordinisane aktivnosti i saradnju sa MUP-om Srbije i MUP-om Austrije, izvršeno je više zapljena droge i lišenje slobode lica na području BiH, te na teritoriji Srbije i Austrije.

Nezvanično se saznaje da su u toku akcije uhapšeni Savo Simić i Hasan Helvida.

Komentari / 0

Ostavite komentar