Хапшења осумњичених за трговину дрогама

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипе/, у заједничкој акцији са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, ухапсили су јутрос двије особе осумњичене за неовлаштен промет опојним дрогама, а у току су претреси на пет локација.

Република Српска 24.06.2014 | 11:23
Хапшења осумњичених за трговину дрогама

У оквиру предмета кодних назива "Алф" и "Рубикон", припадници Сипе претресају објекте на пет локација на подручју Зенице, Градачца и Пелагићева, саопштено је из ове агенције.

Паралелно са тим, припадници МУП-а Републике Српске претресају објекте на више локација на подручју Центра јавне безбједности Бијељина и лишавају слободе више осумњичених лица.
Акција се проводи по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, којом је обухваћено 11 лица, које се сумњиче да су починила кривично дјело организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом опојним дрогама.

У претходном периоду против ових лица надлежном тужилаштву поднесени су извјештаји о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Лица, која су лишили слободе припадници Сипе, биће приведена у службене просторије Регионалне канцеларије у Тузли, гдје ће над њима бити извршена криминалистичка обрада, а о њиховом даљем статусу биће одлучено у складу са упутствима надлежног тужиоца.

Из МУП-а Српске Срни је потврђено да су у току претреси на 13 локација на подручју Бијељине и Угљевика, те Зенице, Тузле и Оџака.

Претресе врше припадници МУП-а Српске и Сипе, уз координацију Тужилаштва БиХ, а по наредбама Суда БиХ.

Ријеч је о акцији "Рубикон", коју проводи Служба за сузбијање организованог криминалитета и корупције МУП-а Српске и Центар јавне безбједности Бијељина, у сарадњи са МУП-ом Србије и Сипом због сумње да извршено кривично дјело организовани криминал, а у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

Коментари / 0

Оставите коментар