Hapšenja osumnjičenih za trgovinu drogama

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipe/, u zajedničkoj akciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, uhapsili su jutros dvije osobe osumnjičene za neovlašten promet opojnim drogama, a u toku su pretresi na pet lokacija.

Republika Srpska 24.06.2014 | 11:23
Hapšenja osumnjičenih za trgovinu drogama

U okviru predmeta kodnih naziva "Alf" i "Rubikon", pripadnici Sipe pretresaju objekte na pet lokacija na području Zenice, Gradačca i Pelagićeva, saopšteno je iz ove agencije.

Paralelno sa tim, pripadnici MUP-a Republike Srpske pretresaju objekte na više lokacija na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina i lišavaju slobode više osumnjičenih lica.
Akcija se provodi po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH, kojom je obuhvaćeno 11 lica, koje se sumnjiče da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama.

U prethodnom periodu protiv ovih lica nadležnom tužilaštvu podneseni su izvještaji o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Lica, koja su lišili slobode pripadnici Sipe, biće privedena u službene prostorije Regionalne kancelarije u Tuzli, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, a o njihovom daljem statusu biće odlučeno u skladu sa uputstvima nadležnog tužioca.

Iz MUP-a Srpske Srni je potvrđeno da su u toku pretresi na 13 lokacija na području Bijeljine i Ugljevika, te Zenice, Tuzle i Odžaka.

Pretrese vrše pripadnici MUP-a Srpske i Sipe, uz koordinaciju Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

Riječ je o akciji "Rubikon", koju provodi Služba za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a Srpske i Centar javne bezbjednosti Bijeljina, u saradnji sa MUP-om Srbije i Sipom zbog sumnje da izvršeno krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Komentari / 0

Ostavite komentar