Поплављенима у РС бесплатне судске таксе?

Посланици Народне скупштине РС на наредној сједници разматраће допуне Закона о судским таксама, којима се омогућава да они који су претрпјели материјалну штету изазвану поплавама у РС буду ослобођени плаћања судских такси.

Република Српска 24.06.2014 | 09:37
Поплављенима у РС бесплатне судске таксе?

Како је предвиђено законом, ово право ослобођени од плаћања такси остварују до дана санирања штете изазване поплавама, а најкасније до 31. децембра 2015. године.

У образложењу предложеног закона наводи се да је један дио територије РС погођен поплавама те да је Влада РС у циљу рјешавања насталих проблема и олакшавања материјално-финансијске ситуације грађана и пословних субјеката задужила Министарство правде РС да припреми допуне Закона о судским таксама.

"Предложеним законом прописује се допуна у смислу проширења овлашћења судова у погледу могућности да се обвезници ослободе плаћања судских такса, тако што ће суд од плаћања судске такес ослободити грађане и пословне субјекте који су евидентирани у јединственом регистру штете, као лица која су претрпјела материјалну штету изазвану поплавама у РС у мају 2014. године", наводи се, између осталог, у образложењу допуне Закона о судским таксама РС.

Као периоду у којем ће грађани и пословни субјекти моћи да остваре право ослобађања од плаћања судске таксе наведено је да то буде 31. децембар идуће године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

поплављени

24.06.2014 15:43

Нека нам отпису струју, воду.

ОДГОВОРИТЕ