Poplavljenima u RS besplatne sudske takse?

Poslanici Narodne skupštine RS na narednoj sjednici razmatraće dopune Zakona o sudskim taksama, kojima se omogućava da oni koji su pretrpjeli materijalnu štetu izazvanu poplavama u RS budu oslobođeni plaćanja sudskih taksi.

Republika Srpska 24.06.2014 | 09:37
Poplavljenima u RS besplatne sudske takse?

Kako je predviđeno zakonom, ovo pravo oslobođeni od plaćanja taksi ostvaruju do dana saniranja štete izazvane poplavama, a najkasnije do 31. decembra 2015. godine.

U obrazloženju predloženog zakona navodi se da je jedan dio teritorije RS pogođen poplavama te da je Vlada RS u cilju rješavanja nastalih problema i olakšavanja materijalno-finansijske situacije građana i poslovnih subjekata zadužila Ministarstvo pravde RS da pripremi dopune Zakona o sudskim taksama.

"Predloženim zakonom propisuje se dopuna u smislu proširenja ovlašćenja sudova u pogledu mogućnosti da se obveznici oslobode plaćanja sudskih taksa, tako što će sud od plaćanja sudske takes osloboditi građane i poslovne subjekte koji su evidentirani u jedinstvenom registru štete, kao lica koja su pretrpjela materijalnu štetu izazvanu poplavama u RS u maju 2014. godine", navodi se, između ostalog, u obrazloženju dopune Zakona o sudskim taksama RS.

Kao periodu u kojem će građani i poslovni subjekti moći da ostvare pravo oslobađanja od plaćanja sudske takse navedeno je da to bude 31. decembar iduće godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

poplavljeni

24.06.2014 15:43

Neka nam otpisu struju, vodu.

ODGOVORITE