Младић скочио у Врбас, извукао га полицајац

Зоран Глигић, полицајац из Бањалуке, спасао је свог двадесетогодишњег суграђанина који је покушао самоубиство тако што је скочио у Врбас.

Република Српска 24.06.2014 | 07:28
Младић скочио у Врбас, извукао га полицајац

Младић се из засад непознатих разлога у суботу ујутру у близини срушеног моста у насеља Чесма, Улица браће и сестара Ољача, бацио у ријеку, а када је схватио шта се догађа, припадник ЦЈБ Бањалука није оклијевао, већ је одмах реаговао.

"Полицијски службеник је, након што је уочио младића који је скочио у ријеку с намјером да изврши самоубиство, без размишљања скочио за њим и у близини оштећеног моста у насељу Чесма извукао га из воде и указао му прву помоћ до доласка радника Службе хитне помоћи", саопштила је Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука.

Она је нагласила да је полицајац, запослен у Полицијској станици Обилићево, својим храбрим примјером показао пожртвованост и спремност полиције да у свакој ситуацији штити људски живот, без обзира да ли су на радној дужности или нису.

Слично нам је рекао и Младен Марић, начелник ЦЈБ Бањалука, који је оцијенио да је поступак њиховог колеге за сваку похвалу.

"Ја као његов руководилац само могу да похвалим поступак полицајца, који се потрудио, те ризиковао свој живот да би спасао младића", нагласио је Марић.

Он је подсјетио да је задатак полиције, између осталог, и заштита људи и имовине.
"Када се то догодило, колега није био на дужности. Мислим да се све догодило у његовом комшилуку. Кад је чуо шта се десило, он је одмах отрчао, скочио у воду и извукао тог младића, чиме га је спасао од утапања", нагласио је Марић.

Пожртвовани подвиг Глигића наишао је јуче на велику подршку на друштвеним мрежама на интернету, гдје су се низали коментари у којима му грађани, између осталог, поручују: "Свака част на храбрости!".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Павле Стурм

24.06.2014 10:55

Тролови! Гдје су вам сад коментари за ово јунацко дјело.. Је*о бас Додик и БОсиц...

ОДГОВОРИТЕ