Mladić skočio u Vrbas, izvukao ga policajac

Zoran Gligić, policajac iz Banjaluke, spasao je svog dvadesetogodišnjeg sugrađanina koji je pokušao samoubistvo tako što je skočio u Vrbas.

Republika Srpska 24.06.2014 | 07:28
Mladić skočio u Vrbas, izvukao ga policajac

Mladić se iz zasad nepoznatih razloga u subotu ujutru u blizini srušenog mosta u naselja Česma, Ulica braće i sestara Oljača, bacio u rijeku, a kada je shvatio šta se događa, pripadnik CJB Banjaluka nije oklijevao, već je odmah reagovao.

"Policijski službenik je, nakon što je uočio mladića koji je skočio u rijeku s namjerom da izvrši samoubistvo, bez razmišljanja skočio za njim i u blizini oštećenog mosta u naselju Česma izvukao ga iz vode i ukazao mu prvu pomoć do dolaska radnika Službe hitne pomoći", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Ona je naglasila da je policajac, zaposlen u Policijskoj stanici Obilićevo, svojim hrabrim primjerom pokazao požrtvovanost i spremnost policije da u svakoj situaciji štiti ljudski život, bez obzira da li su na radnoj dužnosti ili nisu.

Slično nam je rekao i Mladen Marić, načelnik CJB Banjaluka, koji je ocijenio da je postupak njihovog kolege za svaku pohvalu.

"Ja kao njegov rukovodilac samo mogu da pohvalim postupak policajca, koji se potrudio, te rizikovao svoj život da bi spasao mladića", naglasio je Marić.

On je podsjetio da je zadatak policije, između ostalog, i zaštita ljudi i imovine.
"Kada se to dogodilo, kolega nije bio na dužnosti. Mislim da se sve dogodilo u njegovom komšiluku. Kad je čuo šta se desilo, on je odmah otrčao, skočio u vodu i izvukao tog mladića, čime ga je spasao od utapanja", naglasio je Marić.

Požrtvovani podvig Gligića naišao je juče na veliku podršku na društvenim mrežama na internetu, gdje su se nizali komentari u kojima mu građani, između ostalog, poručuju: "Svaka čast na hrabrosti!".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pavle Sturm

24.06.2014 10:55

Trolovi! Gdje su vam sad komentari za ovo junacko djelo.. Je*o bas Dodik i BOsic...

ODGOVORITE