Шпанци прави тек на крају!

Селекција Шпаније на достојанствен начин опростила се од Мундијала у Бразилу, пошто је у последњем мечу групе Б убедљиво савладала Аустралију – 3:0 (1:0).

Фудбал 23.06.2014 | 22:35
Шпанци прави тек на крају!

'Фурија' је нешто спорије ушла у меч, па се чинило да и Аустралија може до изненађења, али су актуелни прваци света преузели котролу и заслужено славили.

Повели су предивним голом Давида Виље, који је у 36. минуту петом затресао мрежу. На 2:0 повисио је Фернандо Торес у 69, да би коначан резултат сусрета поставио Хуан Мата у самом финишу.

У истом термину, одигран је и други меч групе Б, Холандија је уписала и трећи тријумф на Мундијалу и тако обезбедила прво место групе.

'Сокероси' су агресивно ушли у меч, притискали Шпанце високим пресингом, али за пола сата нису успели озбљније да угрозе Пепеа Рејну. 'Фурија' се консолидовала убрзо, да би им вођство донео Давид Виља.

Најбољи стрелац у историји селекције одиграо је свој последњи меч за Шпанију, а приликом изласка са терена није могао да суздржи сузе. Као утеху, заувек ће памтити свој последњи погодак за национални тим.

Андрес Инијеста, који је одиграо свој 100. меч за Шпанију, послао је феноменалан пâс иза леђа одбране Аустралије на десни бок, Хуанфран је прихватио и повукао у шеснестерац, и затим је послао на петерац – где је Виља петом иза леђа смешта у мрежу.

Погодак Давида Виље петом први је гол постигнут на тај начин на Светским првенствима, још од 1982. године и гола Аустријанца Песеја.

Тим резултатом отишло се на одмор, да би у наставку Шпанци били ти који су константно контролисали ритам и стварали шансе. Предност свог тима дуплирао је Фернандо Торес, који је први контакт с лоптом имао тек у 18. минуту сусрета. Поново је креатор био Инијеста, овога пута је савршено нашао нападача Челсија у казненом Аустралијанаца, а 'Ел Нињо' унутрашњом постигао свој први гол на Мундијалима од Немачке 2006.

Коначан резултат меча поставља Хуан Мата у самом финишу меча, после лепе асистенције Сеска Фабрегаса.

Табела, група Б:
1. Холандија 3 0 0 10:3 9
2. Чиле 2 0 1 5:3 7
3. Шпанија 1 0 2 4:7 3
4. Аустралија 0 0 3 3:9 0

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

24.06.2014 07:19

Немогуће је да Чиле има 7 бодова из три утакмице ако је једну изгубио, математика не дозвољава, једино да је ријеч о новцу у рукама министра Тегелтије, онда би можда прошло.

ОДГОВОРИТЕ