9 трикова за јутарњу љепоту

У јутарњој журби мало нас има времена да се натенане спрема, дотерује, покрива умор који се огледа на лицу... Зато све то урадите увече и ујутру ћете изгледати као да сте на посао дошли из салона лепоте.

Мода и љепота 23.06.2014 | 12:18
9 трикова за јутарњу љепоту

Када се ујутру пробудимо, жељни кафе која ће нас расанити и у журби да на време стигнемо на посао није нам до много чега, поготово не до фенирања, стављања маски на лице, чешљања замршене косе... А ретко ко и има времена за све то када се пробуди.

Зато смо за вас припремили листу ствари које треба да урадите пред спавање, да бисте ујутру имали лепу фризуру, свеже лице и изгледали као да сте управо стигли из салона лепоте.

- Увече оперите косу, просушите и направите плетенице док је коса још влажна. Ујутру распустите плетенице и имаћете предивну таласасту косу, а уједно и нову, уредну и лепу фризуру.

- Спавајте с маском на очима. Тако ћете спречити гужвање коже око очију, а ујутру ће вам овај предео који је најосетљивији изгледати свеже, без тамних колутова и ружних подочњака.

- Нанесите хидратантну крему на кожу лица и тела пред спавање. Лице ће вам бити свеже, а сукњу ћете носити са великим самопоуздањем, без размишљања да ли вам кожа ногу изгледа суво и испуцало.

- Сачувајте резултате фенирања: ако сте се данас исфенирали, а желите да ефекат продужите до следећег прања косе, једноставно пред спавање вежите косу у високи коњски реп.

- Користите есенцијално уље за негу коже лица. Ујутру ћете изгледати као да сте управо стигли с козметичког третмана.

- Како бисте убрзали процес упијања креме, нанесите слој подлоге преко слоја препарата за негу коже. То ће омогућити лакше упијање.

- Користите паковање за косу - нећете морати толико да бринете о сувим и испуцалим крајевима, а и коса ће бити лакша за обликовање.

- Спавајте на сатенским јастучницама - тако се ваша коса неће умрсити и ломити, па ујутру нећете морати да игубите десет минута на рашчешљавање чворова.

- Уколико користите крему за самопотамњивање, намажите је пред спавање и сачекајте да се добро осуши, па тек онда лезите. Крема ће лепо упити, боја коже ће свуда бити уједначена, а постељина чиста.

Коментари / 0

Оставите коментар