За Ђурићем расписана међународна потјерница

За шефом Царинске испоставе Градишка Радованом Ђурићем, осумњиченим из акције "Пандора", расписана је међународна потјерница, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 23.06.2014 | 07:18
За Ђурићем расписана међународна потјерница

Потјерница за Ђурићем расписана је за захтјев тужиоца Посебног одјељења Тужилаштва БиХ за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Ђурић /44/ је под истрагом због организованог криминала и коруптивних кривичних дјела.
Тужилаштво БиХ позвало је све грађане који имају сазнања о кретању и боравку осумњиченог да обавијесте Тужилаштво БиХ, Агенцију за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ или надлежну полицијску институцију.

Из Тужилаштва поручују да настављају процесуирање осумњичених у овом предмету као и борбу против корупције и организованог криминала у БиХ.

Суд БиХ је у петак, 20. јуна, одредио притвор за бившег директора Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ Кемала Чаушевића, помоћника директора Сектора за царине Здравка Цвјетиновића и још седам ухапшених у акцији "Пандора" због сумње да су злоупотребом положаја и овлаштења оштетили буџет БиХ за двије милијарде КМ.

Притвор је одређен и Анесу Садиковићу, Јанку Јовановићу, Миланку Никићу, Мирославу Крагуљу, Зорану Цвјетиновићу, Ениси Имшировић и Јусуфу Ћосовићу.

Притвор им је одређен због сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, стварање монополистичког положаја на тржишту и прање новца.

Тужилац Дубравко Чампара рекао је раније да је ријеч о криминалној организацији и да се осумњичени терете да су злоупотријебили положај и овлаштења, стварали монополистички положај на тржишту, бавили се "прањем новца", царинском преваром, те противзаконитим посредовањем.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зоро

23.06.2014 07:21

Познаје ли чизмица овог лика и да ли је упозната са његовим радом и дјелом? Какав професор такви и ученици! Ћао од октобра...

ОДГОВОРИТЕ