Косовска Митровица: Сукоб Албанаца са полицијом

Два полицајца и један новинар повређени су, а једно полицијско возило је оштећено у нередима који су избили у јужном делу Косовске Митровице током протеста Албанаца због изградње Парка мира, на мосту преко Ибра у том граду.

Србија 22.06.2014 | 16:54
Косовска Митровица: Сукоб Албанаца са полицијом

Албанци су засули каменицама припаднике косовске полиције и припаднике Кфора који су одговорили сузавцем и шок-бомбама, јавља извештач агенције Бета.

Протести у јужном делу Митровице трајали су по плану, од 15 до 15.20 часова код зграде Скупштине општине, али једна група демонстраната, за коју организатори протеста кажу да не знају ко су, и даље стоји преко пута кордона Косовске полиције на чије припаднике баца каменице, са намером да пређе мост, преноси агенцијаТањуг.

Запаљено је и неколико аутобомила, јавља британска агенција Ројтерс.Градоначелник северног дела Косовске Митровице Горан Ракић, који се налази с окупљеним Србима у близини моста преко Ибра, каже да подржава сваки вид изражавања слободне воље грађана и додаје да не жели да верује да иза слогана "Или ми или ви", под којим се одржава протест у јужном делу града, стоји нешто што нема конотацију мира.

Ракић оцењује да је изградња Парка мира потез ка нормализацији ситуације у Косовској Митровици и позива приштинске власти да ублаже реторику која је и довела до данашњих демонстрација.

"Очекивао сам да изградимо још лепши и већи парк у коме ће се играти и српска и албанска деца", наводи Ракић, који додаје да мир мора да буде приоритет и да међуетничких сукоба више не сме бити.

Градоначелник јужног дела Косовске Митровице Агим Бахтари каже да ће видети шта ће се десити сутра.

Протест се обавља под великим мерама обезбеђења, а учесници протеста носе заставе Албаније, САД и Ослободилачке војске Косова и певају песме које величају ту организацију, пренела је Бета.

У близини моста и на самом мосту преко Ибра, стациониране су јаке снаге интервентне јединице косовске полиције, као и припадници америчког, италијанског и пољског контигента КФОР-а.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

несо

22.06.2014 20:10

Емоји срби немс сузивота са албанцима тоје сигурно.

ОДГОВОРИТЕ