Марадона жестоко против ФИФА-е!

"Ово што они раде је против правила".

Фудбал 22.06.2014 | 16:37
Марадона жестоко против ФИФА-е!

Недавни шок који је Костарика приредила читавој фудбалској планети после победе над Италијом резултатом 1:0, обезбедивши тако пласман у нокаут фазу, изазвао је огромну сумњу међу челницима Фифе. Који су на редован антидопинг тест послали не двојицу, већ чак седморицу пулена Хорхеа Луиса Пинта.

Што је одмах наишло на осуду аргентинске легенде, Дијега Арманда Марадоне.

"Ако је на антидопинг тесту било седам играча Костарике, зашто није био идентичан број играча из Италије?! Ово је новост за мене. Али, ово се дешава зато што многи не могу да поднесу чињеницу да Костарика оде даље, а да светски шампион испадне. Јер, тада би спонзори не би морали да плате договорену суму", рекао је 53-годишњи ас, који је у једном даху наставио:

"Ово што ФИФА ради је против правила. Сваки тим шаље по двојицу играча на тест. Тако је било и у моје време. И ја сам имао прилику да иде на те тестове, па имам свако право да коментаришем. Али седам играча никада није ишло. Тиме што је ФИФА позвала седморицу играча не само да показује мањак респекта према Костарики, већ и крши правила. Костарика је играла феноменално кроз квалификације, у групи је са три светска првака и два је добила изврсним фудбалом", закључио је Марадона.

Коментари / 0

Оставите коментар