Maradona žestoko protiv FIFA-e!

"Ovo što oni rade je protiv pravila".

Fudbal 22.06.2014 | 16:37
Maradona žestoko protiv FIFA-e!

Nedavni šok koji je Kostarika priredila čitavoj fudbalskoj planeti posle pobede nad Italijom rezultatom 1:0, obezbedivši tako plasman u nokaut fazu, izazvao je ogromnu sumnju među čelnicima Fife. Koji su na redovan antidoping test poslali ne dvojicu, već čak sedmoricu pulena Horhea Luisa Pinta.

Što je odmah naišlo na osudu argentinske legende, Dijega Armanda Maradone.

"Ako je na antidoping testu bilo sedam igrača Kostarike, zašto nije bio identičan broj igrača iz Italije?! Ovo je novost za mene. Ali, ovo se dešava zato što mnogi ne mogu da podnesu činjenicu da Kostarika ode dalje, a da svetski šampion ispadne. Jer, tada bi sponzori ne bi morali da plate dogovorenu sumu", rekao je 53-godišnji as, koji je u jednom dahu nastavio:

"Ovo što FIFA radi je protiv pravila. Svaki tim šalje po dvojicu igrača na test. Tako je bilo i u moje vreme. I ja sam imao priliku da ide na te testove, pa imam svako pravo da komentarišem. Ali sedam igrača nikada nije išlo. Time što je FIFA pozvala sedmoricu igrača ne samo da pokazuje manjak respekta prema Kostariki, već i krši pravila. Kostarika je igrala fenomenalno kroz kvalifikacije, u grupi je sa tri svetska prvaka i dva je dobila izvrsnim fudbalom", zaključio je Maradona.

Komentari / 0

Ostavite komentar