Кфор појачао присуство

Велики контингент Кфора, десетак борних аутомобила праћених оклопним транспортерима, прошао је кроз јужни дио Косовске Митровице

Србија 22.06.2014 | 13:52
Кфор појачао присуство

Саобраћај је био заустављен, а конвој се стационирао на стадиону у јужном дијелу града.

У Команди Кфора речено је да је покрет јединица извршен у складу са наредбом команданта Кфора о повећању мјера приправности пред најављене демонстрације у јужном дијелу града.

Демонстрације би требало да буду одржане у 15.00 часова на јужној страни моста на Ибру који раздваја сјеверни српски од јужног албанског дијела града.

Демонстрације су најављене након што је предсједник јужне Митровице Агим Бахтири јуче поподне поставио ултиматум Србима да са моста уклоне "парк мира" постављен на мјесту гдје су до прије четири дана биле постављене барикаде.

Албанци су преко друштвених мрежа позвали све младе да се данас окупе на мосту и уклоне "парк мира" под мотом "или ми или они".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

22.06.2014 12:19

Прошло је десет година од Кфор-ове одбране српских цивила по Космету, знамо како је завршило, попаљена цијела села, протјеране десетине хиљада породица, попаљене стотине цркава и манастира...зато хвала КФОР-у, али пошаљите на југ Србије бар по једну ОМ бригаду, десантну јединицу, Нишке падобранце у приправност и једну пјешадијску бригаду, требаће ако мислите избјећи још један егзодус срба. Ови ће вам посматрати као на утакмици шта се дешава, требало је тај мост минирати или бар пустити причу о непотврдјеним информацијама да је миниран.

ОДГОВОРИТЕ