Kfor pojačao prisustvo

Veliki kontingent Kfora, desetak bornih automobila praćenih oklopnim transporterima, prošao je kroz južni dio Kosovske Mitrovice

Srbija 22.06.2014 | 13:52
Kfor pojačao prisustvo

Saobraćaj je bio zaustavljen, a konvoj se stacionirao na stadionu u južnom dijelu grada.

U Komandi Kfora rečeno je da je pokret jedinica izvršen u skladu sa naredbom komandanta Kfora o povećanju mjera pripravnosti pred najavljene demonstracije u južnom dijelu grada.

Demonstracije bi trebalo da budu održane u 15.00 časova na južnoj strani mosta na Ibru koji razdvaja sjeverni srpski od južnog albanskog dijela grada.

Demonstracije su najavljene nakon što je predsjednik južne Mitrovice Agim Bahtiri juče popodne postavio ultimatum Srbima da sa mosta uklone "park mira" postavljen na mjestu gdje su do prije četiri dana bile postavljene barikade.

Albanci su preko društvenih mreža pozvali sve mlade da se danas okupe na mostu i uklone "park mira" pod motom "ili mi ili oni".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dejanpd

22.06.2014 12:19

Prošlo je deset godina od Kfor-ove odbrane srpskih civila po Kosmetu, znamo kako je završilo, popaljena cijela sela, protjerane desetine hiljada porodica, popaljene stotine crkava i manastira...zato hvala KFOR-u, ali pošaljite na jug Srbije bar po jednu OM brigadu, desantnu jedinicu, Niške padobrance u pripravnost i jednu pješadijsku brigadu, trebaće ako mislite izbjeći još jedan egzodus srba. Ovi će vam posmatrati kao na utakmici šta se dešava, trebalo je taj most minirati ili bar pustiti priču o nepotvrdjenim informacijama da je miniran.

ODGOVORITE