Вујошевић поновио: Џаба вам новци...

Тренер Партизана НИС Душко Вујошевић рекао је да му је ова освојена титула можда и најдража у каријери.

Кошарка 22.06.2014 | 13:00
Вујошевић поновио: Џаба вам новци...

Партизан је савладао Црвену звезду резултатом 95:87 после продужетака и дошао до победе у финалној серији од 3-1.

"Пресрећан сам, Звезда је увек велики ривал. Можда ми је ово и најдража титула због разних околности. Издржали смо све, било је тешко. Џаба вам новци, моји синовци", рекао је Вујошевић у изјави за РТС.

Вујошевић је са Партизаном освојио 11. титулу шампона Србије.

"Сматрам то једним од највећих успеха Партизана у историји. Ово ми је стварно најдражи који сам освојио. Не зато што је последњи, већ зато што смо имали много повреда, катастрофална материјална ситуација. Играчи хероји, неплаћени су, тренирали су као да су плаћени", рекао је Вујошевић новинарима после утакмице у хали Пионир.

"Звезда је постала велики ривал, то је показала вечерас. Утакмица је била јако квалитетна, јако добра. И једна и друга екипа имале су прилике да добију. Звезда је чинило се контролисала утакмицу на седам минута пре краја... Ми смо правили неопростиве грешке", казао је Вујошевић.

Он је истакао да "има екипу од људи који нису одавде, из овог подручја".

"Надам се да ће спонзори који су до сада били остати уз нас. Мислим да је то што се отвара прилика за квалификације у Евролигу мотив више. Да се сачува тим, ојача и да се реше у некој мери ти проблеми. Цедити суву дреновину је могуће само у народним песмама", рекао је тренер Партизана.

Према његовим речима, екипе су се у последњој утакмици бориле до последњег даха.

"И једна и друга екипа играле су са страшћу, бориле су се до последњег даха. Звезда је постала наш озбиљан ривал, то се види и по резултатима и по игри, али мора у нечему и Партизан да буде први", казао је Вујошевић.

Вујошевић, који има проблема са здрављем, рекао је да верује да ће ова победа допринети бољем здрављу и навео да болест није пуно утицала на посао.

"Има и других људи који имају проблема са притиском и остало, па се не диже толика тензија. Имам проблем са шећерном болести, која није лечена на адектватан начин и нуспродукт су оштећени бубрези и то је указивало на дијализу или трансплатацију, дијета без протеина, и то се вратило у функцију. Морам да се сетим да је било и бриге и пријатељских људи, не само партизановаца који су показали бригу. Могу да освојим титулу и као реконвалесцент. Требало би да се причувам, али нисам навикао да се штедим. Верујем да ће победа мало допринети", рекао је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар