У Србији ништа ново - Партизан шампион!

Кошаркаши Партизана освојили су 13. узастопну титулу шампиона Србије победивши у финалу Црвену звезду са 3-1 у победама.

Кошарка 22.06.2014 | 12:59
У Србији ништа ново - Партизан шампион!

У четвртој утакмици финалне серије екипа Душка вујошевића победила је као гост тим Дејана Радоњића са 95:87 после продужетка.

У регуларном току Јака Блажич је имао прилику да тројком изједначи на 2-2 у серији, а у додатних пет минута Партизан се боље снашао и на крилима фантастичног Бофгдана Богдановића одбранио је титулу.

Најбољи играч Партизана меч је завршио са 36 поена (13-16 пенали, 10-23 из игре), 6 асистенција и 6 скокова. Жофи Ловерњ је додао 15 поена и 10 скокова, Ђорђе Гагић убацио је 12, а Павловић и Тепић по 11 поена. На другој страни, Џенкинс је убацио 16, а Нелсон и Лазић по 14 поена.

То је Партизану укупно 21. титула шампиона, па црно-бели сада имају шест титула више од највећег ривала.

Партизан је боље почео дуел. Судија Војиновић досудио је ДеМаркусу Нелсону два брза фаула над Богдановићем који је наставио са сјајним издањима у овој серији. Постигао је 8 од првих 12 поена своје екипе, али Звезда се брзо вратила у меч.

Добре роле Џенкинса, Марјановића и Митровића донеле су црвено-белима прво вођство у седмом минуту – 13:12. Тројком Лазића у осмом минуту Звезда је дошла и до +4 (18:14), али на исти начин је одмах одговорио Богдановић који је у првој деоници убацио 13 поена. Предност после 10 минута ипак је имала Звезда – 22:21.

У другој четвртини виђена на резултатска ’клацкалица’. Павловић је преузео улогу поентера од Богдановића у Партизану, а одличан је био и Гагић.

Звезда је успевала да одржи егал захваљујући поенима Џенкинса, али након нове тројке Богдановића у 18. минуту Партизан је први пут дођшао до +5 (36:31). Звезда се ипак вратила, па су црно-бели након 20 минута имали само један поен вишка.

Није се слика у Пиониру променила ни почетком другог полувремена. Богдановић је наставио да игра симултанку, а на другој страни су Звезду у игри одржавали Џенкинс и Марјановић.

Одбране су у трећем квараталу биле знатно бољи део оба тима, а после 30 минута Звезда је имала један поен вишка – 52:51. Богдановић је за 30 минута убацио 26 поена, а на другој страни је најбољи био џенкинс са 16.

Последњу деоницу Звезда је боље отворила. Поенима Нелсона и Лазића дошла је до пет поена вишка, а у 33. минуту после нових поена Катића било је и седам разлике (63:56).

Имала је Звезда у тим тренуцима и полуконтру, али је Гагић изблокирао Симоновића у покушају закуцавања, а на другој страни је Павловић тројком вратио Партизан у игру – 63:59 шест минута пре краја.

Звезда је одбила тај налет ривала и поново стекла седам поена вишка (67:60), али џенкинс је тада направио две велике грешке. Прво је лоше извео аут, а онда је направио јефтин фаул и послао Тепића на линију слободних бацања.

Тепић је погодио четири везана пенала – 67:64 на четири минута пре краја. Уследио је још један лош напад Звезде, а Павловић је на другој страни погодио уз фаул.

Павловић је промашио додатно бацање, али Звезда то није искористила. Џенкинс је промашио две отворене тројке, а на другој страни је Богдановић са два поена са пенала донео предност Партизану – 68:67.

Уследио је драматичан финиш. После скока у нападу минут пре краја погодио је Ловерњ за 70:67, а серију Партизана напокон је прекинуо Нелсон. Уследила је још једна минијатура Богдановића, али на другој страни је тројку погодио Јака Блажич 72:72 27 секунди пре краја. Богдановић је преузео одговорност, оклизнуо се, а на другој страни је Блажич промашио тројку за победу – продужетак.

Додатних пет минута Партизан је почео тројком Тепића и поенима уз фаул Ловерња. Уследила је намерна на Ловерњу, па је Партизан имао шест разлике и напад – 80:74.

Звезда је успела на тренутак да се врати, али није могла до преокрета. Богдан Богдановић био је нерешива енигма, па је Партизан на крају освојио 13. узастопну титулу шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар