U Srbiji ništa novo - Partizan šampion!

Košarkaši Partizana osvojili su 13. uzastopnu titulu šampiona Srbije pobedivši u finalu Crvenu zvezdu sa 3-1 u pobedama.

Košarka 22.06.2014 | 12:59
U Srbiji ništa novo - Partizan šampion!

U četvrtoj utakmici finalne serije ekipa Duška vujoševića pobedila je kao gost tim Dejana Radonjića sa 95:87 posle produžetka.

U regularnom toku Jaka Blažič je imao priliku da trojkom izjednači na 2-2 u seriji, a u dodatnih pet minuta Partizan se bolje snašao i na krilima fantastičnog Bofgdana Bogdanovića odbranio je titulu.

Najbolji igrač Partizana meč je završio sa 36 poena (13-16 penali, 10-23 iz igre), 6 asistencija i 6 skokova. Žofi Lovernj je dodao 15 poena i 10 skokova, Đorđe Gagić ubacio je 12, a Pavlović i Tepić po 11 poena. Na drugoj strani, Dženkins je ubacio 16, a Nelson i Lazić po 14 poena.

To je Partizanu ukupno 21. titula šampiona, pa crno-beli sada imaju šest titula više od najvećeg rivala.

Partizan je bolje počeo duel. Sudija Vojinović dosudio je DeMarkusu Nelsonu dva brza faula nad Bogdanovićem koji je nastavio sa sjajnim izdanjima u ovoj seriji. Postigao je 8 od prvih 12 poena svoje ekipe, ali Zvezda se brzo vratila u meč.

Dobre role Dženkinsa, Marjanovića i Mitrovića donele su crveno-belima prvo vođstvo u sedmom minutu – 13:12. Trojkom Lazića u osmom minutu Zvezda je došla i do +4 (18:14), ali na isti način je odmah odgovorio Bogdanović koji je u prvoj deonici ubacio 13 poena. Prednost posle 10 minuta ipak je imala Zvezda – 22:21.

U drugoj četvrtini viđena na rezultatska ’klackalica’. Pavlović je preuzeo ulogu poentera od Bogdanovića u Partizanu, a odličan je bio i Gagić.

Zvezda je uspevala da održi egal zahvaljujući poenima Dženkinsa, ali nakon nove trojke Bogdanovića u 18. minutu Partizan je prvi put dođšao do +5 (36:31). Zvezda se ipak vratila, pa su crno-beli nakon 20 minuta imali samo jedan poen viška.

Nije se slika u Pioniru promenila ni početkom drugog poluvremena. Bogdanović je nastavio da igra simultanku, a na drugoj strani su Zvezdu u igri održavali Dženkins i Marjanović.

Odbrane su u trećem kvaratalu bile znatno bolji deo oba tima, a posle 30 minuta Zvezda je imala jedan poen viška – 52:51. Bogdanović je za 30 minuta ubacio 26 poena, a na drugoj strani je najbolji bio dženkins sa 16.

Poslednju deonicu Zvezda je bolje otvorila. Poenima Nelsona i Lazića došla je do pet poena viška, a u 33. minutu posle novih poena Katića bilo je i sedam razlike (63:56).

Imala je Zvezda u tim trenucima i polukontru, ali je Gagić izblokirao Simonovića u pokušaju zakucavanja, a na drugoj strani je Pavlović trojkom vratio Partizan u igru – 63:59 šest minuta pre kraja.

Zvezda je odbila taj nalet rivala i ponovo stekla sedam poena viška (67:60), ali dženkins je tada napravio dve velike greške. Prvo je loše izveo aut, a onda je napravio jeftin faul i poslao Tepića na liniju slobodnih bacanja.

Tepić je pogodio četiri vezana penala – 67:64 na četiri minuta pre kraja. Usledio je još jedan loš napad Zvezde, a Pavlović je na drugoj strani pogodio uz faul.

Pavlović je promašio dodatno bacanje, ali Zvezda to nije iskoristila. Dženkins je promašio dve otvorene trojke, a na drugoj strani je Bogdanović sa dva poena sa penala doneo prednost Partizanu – 68:67.

Usledio je dramatičan finiš. Posle skoka u napadu minut pre kraja pogodio je Lovernj za 70:67, a seriju Partizana napokon je prekinuo Nelson. Usledila je još jedna minijatura Bogdanovića, ali na drugoj strani je trojku pogodio Jaka Blažič 72:72 27 sekundi pre kraja. Bogdanović je preuzeo odgovornost, okliznuo se, a na drugoj strani je Blažič promašio trojku za pobedu – produžetak.

Dodatnih pet minuta Partizan je počeo trojkom Tepića i poenima uz faul Lovernja. Usledila je namerna na Lovernju, pa je Partizan imao šest razlike i napad – 80:74.

Zvezda je uspela na trenutak da se vrati, ali nije mogla do preokreta. Bogdan Bogdanović bio je nerešiva enigma, pa je Partizan na kraju osvojio 13. uzastopnu titulu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar