Додик тражи састанак са Бајденом

Милорад Додик у последње вријеме интезивно покушава да се измири са америчком администрацијом, која га је ставила “на лед” због његове националистичке реторике и наводног залагања за независност Републике Српске.

Република Српска 22.06.2014 | 12:01
Додик тражи састанак са Бајденом

Додик на све начине покушава организовати састанак са америчким потпредсједником Џозефом Бајденом и не жали новца за лобисте који би га довели до другог човјека САД-а.

Додик је процијенио да би до Бајдена могао доћи преко Вилијама Монтгомерија, бившег америчког амбасадора САД у Хрватској и Србији, са којим је већ имао неколико састанака. Додик је Монтгомерију обећао одличну новчану награду, ако му успије организовати сусрет са Бајденом.

Много је битније да је Додик рекао Монтгомерију да ће, ако га измири са америчком администрацијом, обезбиједити улазак БиХ у НАТО!!!

Све ово потврђује да је Додикова “руска прича” чисти политички маркетиншки трик и најобичнија лаж и да његова позиција у Москви није ни близу оне каквом је жели представити.

Од “спасоносног” руског кредита, који је прије пар мјесеци најавио Додик, ни трага ни гласа, као што је нетрагом нестала и огромна руска помоћ поплављеним подручјима, коју је после посјете Сант Петербургу најавио Додик.

У Додикову “проруску политику” сумњају и сами руски медији, па је тако “Глас Русије” недавно обајавио анализу према којој улазак БиХ у НАТО, уз пристанак Републике Српске, није празна прича.

“Глас Русије” навео је да представник из Републике Српске у заједничким органима БиХ, Ана Тришић-Бабић, која је на функцији председника “Комисије за НАТО интеграцијски процес БиХ”, као и на функцији заменика министра спољних послова БиХ, сваким даном и својим поступцима гура Републику Српску ближе НАТО.

“Све то не би било чудно да она није представник из Републике Српске, као и сви остали политичари из Републике Српске на нивоу БиХ који све ово подржавају, а не заборавимо, представници Републике Српске у заједничким органима су изабрани од стране народа на изборима, па се поставља питање искрености свих политачара из Републике Српске који дјелују у овом правцу”, навео је “Глас Русије” у својој анализи.

Овај медиј подсјећа да је и наводни референдум у Републици Српској о приступању НАТО-у “празна прича”, јер постоји Одлука Савјета министара БиХ о успостављању “Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ”, на чијем је челу управо Тришић-Бабић, као и Закон о одбрани у којем се у чл. 84 говори да ће БиХ учинити све потребне активности како би ушла у НАТО.

Руски медиј подсјећа и да је Предсједништво БиХ, са Небојшом Радмановићем на челу, још у децембру 2006. године донијело "Одлуку о прихватању оквирног документа НАТО-вог програма ПфП".

“После овог свега наведеног, чињеничног стања, не можемо а да не закључимо да политичари из Републике Српске уваљују свим силама Републику Српску у НАТО. Како се то може оповргнути после описаног чињеничног стања?”, навео је “Глас Русије.

 

Слободан Васковић блог

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

АнаЉубљана

22.06.2014 10:11

Овај Милокрад је заиста неуравновежена особа, највероватније "постшверцерска шизофренија"... хаххххааааа... Американци тачно знају, ко је Додик... само му дозваљавају да балега, па ће онда са кипером сасути сву ту његова балегу на њега... можда народ у Републици Српској добије тако добро ђубриво звано "додикоговнија"....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лика

22.06.2014 10:13

И г...це це дати за власт и фотељу а кажу народу никад у НАТО хе хе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО

22.06.2014 10:16

То Васковићу! Доста је више његових ублеха!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСКО

22.06.2014 10:26

Гдје су границе лазима тог назови цовјека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

22.06.2014 10:47

Па сад на ово је Тадић давно упозоравао колико се сјећам. Још да дочекам да му свеже руке на леђа, па правац Фоча, ништа љепше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.

22.06.2014 10:58

Видеце сам цену тога, ако није схватио до сада или мисли да је Бог па је изгубио компас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блек

22.06.2014 11:02

Васковићу пратим сви твоји коментари везани су само за Бају. Па човјече досадио си нам више са истом причом дај нешто ново напиши јер Баја ти је опсесија, ти не спаваш од њега, а у ствари само му дижеш рејтинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рус

22.06.2014 11:16

Слободан Васковић који је ово геније све живо зна ко га само плаћа да ми је знати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се Питам

22.06.2014 11:52

Господо бираци изволите у октобру бирати, поново великог Бају Или...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.06.2014 12:21

ОТУЖНО ЈЕ ГЛЕДАТИ НАЗОВИ ПРЕСЈЕДНИКА КАКО СЕ БЛАМИРА, СТИДИМ СЕ ГОДИНАМА У ЊЕГОВО ИМЕ, ОВО СЕ МОРА ПРЕКИНУТИ МИЛОМ ИЛИ СИЛИМ, ДЕМОНСТРАЦИЈАМА, НАРОДЕ УСТАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД Србац

22.06.2014 13:03

Миле За ПРцједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

22.06.2014 13:12

Па ово се зна и није ниста ново. Сви ти ратни профитери који су опљацкали и унесрецили српски народ су прицали супљу ратну пропаганду и тровали народ о некој Русији а тајно су сарадјивали са ХДЗ и Западом а све на насу стету! Кад их је Запад потросио они су покусали да надју заститу код Путина али Путин се оградио од њих јер зна да су злоцинци и убице Срба! Додик је спреман на свако зло и издају али.... висице!!!!!!!! Србима у Републици Српској је задњи цас да поцне да мисли о будуцности своје дјеце а не о будуцности Додикове дјеце и дјеце ратних профитера!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо мг

22.06.2014 13:35

Какав си ти цовјек, па није нас просло бомбардовање Београда!!! Надам се да цес да изгубис на изборима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

22.06.2014 13:47

Спас је само у референдуму па да се ми из наше Српске одцјепимо од БиХ, а остали како желе, не морају нас ни признати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

22.06.2014 13:56

ОВАЈ ИСТИ ШОЈИЋ...НЕКА ОРГАНИЗУЈЕ ЛОВ, МОЖДА ДА БАЈДЕН И ДОЂЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

22.06.2014 14:02

Свима је јасно да главни баја кад год је напета ситуција по свим питањима поциње да србује а у позадини тога он нас увлаци све висе И висе у нато систем,прица о референдумо који је немогуц,везе са русијом оде слика се Имисли да је одрадио посао,једноставно рец народу мазе оци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

22.06.2014 14:07

Значи прпа. Видио човек да га нико неће да стави под заштиту. Ишо човек лепо фино у Србију па почео да кука и плаче Вучићу на коленима али га овај ошкарто. Ишо Миле да види може ли га Путин ставити под заштиту а Путин га питао од кога му треба заштита. Рекао му Велики Баја да му заштита највише треба од ових Издајника Срба (70% Народа у РС) јер су одлучили да га стрпају у затвор због криминала. Путин га одшкарто и реко му да он има проблеме са целим светом око Украјине и да би му то био додатни терет те да неможе да рачуна на његову подршку и заштиту. Е када је Милокрад видио да му нема спаса од сопстевног народа онда човек покушава да се Америма додвори и прихвати све њихове услове само да га заштите од ОПЉАЧКАНОГ СРПСКОГ НАРОДА. Наравно Амери за њега неће ни да чују јер је "Човек коме се неможе веровати". Тако другари моји, Баја нам је на ледини и то великој. Упропастио је свој живот и живот своје породице. После Октобра он ће бити осуђен као највећи пљачкаш српскога рода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МирољубРадиц

22.06.2014 14:37

Као прво, са Додиком не да се неце срести Бајден, него вјероватно неце ни неко из треце лиге америцке администрације јер јако добро они знају са ким имају посла. Као друго, сигуран сам да је тај цовјек спреман да уцини било ста сто би му могло помоци да остане на власти и на слободи па и да обеца све сто би неки тамо Амери од њега тразили. Био је он пулен америцки дуги низ година, прицао како је био геноцид у Сребреници итд... Овај пут у октобру народ треба показати и доказати да нема нема колективну амнезију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

22.06.2014 15:07

Наравно сад кад је у питању останак у столици на све се спремно, толико о великом српству

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацанин

22.06.2014 15:09

Избор у октобру је јасан- градјани бирају измедју промјена и цовјека који новац умјесто на бољитак свог народа троси на улизивања Америцкој администрацији. Само се питам да ли овај нас назови предсједник зна колико је народа остало без домова у поплавама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

22.06.2014 15:26

РС треба да удзе у НАТО из висе разлога без обзира на Додиковање. У НАТО савезу је гарантован мир и то је највазније и нема цену.Босна са РС сто пре у НАТО јер једини нацин да РС опстане цланство у НАТОу. Људи моји пустите те прице са Русијом они и сами једва се сналазе. А Баја треба у затвор и ту нема друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Делија

22.06.2014 15:35

Луд ј..бе збуњеног-Де цес бре Милораде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан Веселиновић

22.06.2014 16:04

Драга Браћо из Српске да ли знате шта причате.НАТО,Ропска Унија ,љубав срећа ,богатство.Па где то има,ко се од њих овајдио до сада.Та банда само узима ништа не даје.Што се мене тиче Србија неће у Ропску Унију ући никада без обзира како ствари стоје а у НАТО Боже Сачувај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

22.06.2014 17:39

МОЖДА ГА ДОДИК ТРАЖИ ДА МУ НАПРАВИ СПОМЕНИК ИЛИ ДА ОРДЕН, НЕСРЕТНИК, УСТАЈ НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

22.06.2014 17:47

Е начитах се свега почев од самог наслова

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

22.06.2014 19:09

На селу за овакве људе кажу "ФУШКИЈА" Факат он је ФУШКИЈА од човјека...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зенга

22.06.2014 20:51

Писете глупости Додик се са Бајденом мозе састати за 72 сата то знам поуздано

ОДГОВОРИТЕ
Name

за зенга

22.06.2014 21:16

Мозе за 72 сата само ако Биден умре па да га Миле сретне на спроводу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

23.06.2014 00:23

Ја се са тим Бајденом могу наци кад позелим. Ја сам овде главни Баја :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

23.06.2014 00:25

Хага ста је миле није успјела варка код путина па сад би покусао код бидена хахага

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

23.06.2014 07:28

МИЛЕ-СТАРА УВЛАКА!ПА НЕ МОЖЕ И ЈАРЕ И ПАРЕ.Увлалчи се Русији, Израелу ,Америци...не може свима! Номално је да Васковић пише о Додику, па он је највечи кримос. Неће ваљда писати о аферама поштених и нормалних људи из опозицје кад их немају!ни лоповлука, ни афера ни пара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мИЛА

23.06.2014 09:18

КОЛИКО ЈЕ ЧОВЈЕК ЛИЦЕМЈЕРАН, ЧОВЈЕК СА ХИЉАДУ ЛИЦА, АЛИ ВЕЛИКОМ БАЈИ ЦЕ ДОЋИ КРАЈ У ОКТОБРУ. НЕ МОГУ ТЕЛЕВИЗИЈУ ДА ГЛЕДАМ ЗБОГ ЊЕГОВИХ ПРОСТАКЛУКА. НА СВЕ СТРАНЕ ЦВЈЕТА КРИМИНАЛ, НЕ ВЈЕРУЈЕ СУДУ БиХ, САМО СТО ХОЦЕ ДА ИСТЈЕРА КРИМИНАЛ НА ВИДЈЕЛО, ЛИЦЕМЈЕРАН ЈЕ ТОЛИКО ДА ЧОВЈЕК ЗДРАВЕ ПАМЕТИ НЕ МОЗЕ ДА ПОВЈЕРУЈЕ. У РУСИЈУ ИСАО, МОЛИО ДА МУ ДАЈУ КРЕДИТ, ПА НИСТА ОД ТОГА ВЈЕРОВАТНО ГА РУСИ ПРОЦИЈЕНИЛИ КАКАВ ЈЕ. САМО НАМА ГЛУПИМ БОСАНЦИМА - (ПОЈЕДИНИМ) МОЗЕ ПРОДАВАТИ ПРАЗНЕ ПРИЧЕ. СВЕ ШТО КАЗЕ – ЛАЗЕ. М И Л О К Р А Д Е ДОЋИ ЋЕ ТИ КРАЈ, САЧЕКАЈ ЈОС МАЛО. МАЊЕ СЕ НЕРВИРАЈ САЧУВАЈ ЗДРАВЉЕ ТРЕБАЋЕ ТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКО

23.06.2014 12:11

КО СЕ ТОПИ И ЗА СЛАМКУ СЕ ХВАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хех

23.06.2014 20:40

Опозицију боли што је успјешан на свим пољима а поготово што има велику подршку Русије, па сада туку на том пољу. Иза њега су резултати и показао је да нити преноси надлежности нити као неке теткице пре њега жели да устукне западном шљаму. То ако пилотира и подваљује патку глупим америма, нека и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

23.06.2014 21:00

Дзаба ти састанци, и да паднес на кољена Америци нема ти спаса. И твоја руска прица је толико провидна, и лос ти маркетинг скроз пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаја

24.06.2014 13:37

Сада кренуо да се улизује Американцима,када је свугдје покусао и пропао. Ха ха ха ха ха нема ниста ни од тога!

ОДГОВОРИТЕ