Dodik traži sastanak sa Bajdenom

Milorad Dodik u poslednje vrijeme intezivno pokušava da se izmiri sa američkom administracijom, koja ga je stavila “na led” zbog njegove nacionalističke retorike i navodnog zalaganja za nezavisnost Republike Srpske.

Republika Srpska 22.06.2014 | 12:01
Dodik traži sastanak sa Bajdenom

Dodik na sve načine pokušava organizovati sastanak sa američkim potpredsjednikom Džozefom Bajdenom i ne žali novca za lobiste koji bi ga doveli do drugog čovjeka SAD-a.

Dodik je procijenio da bi do Bajdena mogao doći preko Vilijama Montgomerija, bivšeg američkog ambasadora SAD u Hrvatskoj i Srbiji, sa kojim je već imao nekoliko sastanaka. Dodik je Montgomeriju obećao odličnu novčanu nagradu, ako mu uspije organizovati susret sa Bajdenom.

Mnogo je bitnije da je Dodik rekao Montgomeriju da će, ako ga izmiri sa američkom administracijom, obezbijediti ulazak BiH u NATO!!!

Sve ovo potvrđuje da je Dodikova “ruska priča” čisti politički marketinški trik i najobičnija laž i da njegova pozicija u Moskvi nije ni blizu one kakvom je želi predstaviti.

Od “spasonosnog” ruskog kredita, koji je prije par mjeseci najavio Dodik, ni traga ni glasa, kao što je netragom nestala i ogromna ruska pomoć poplavljenim područjima, koju je posle posjete Sant Peterburgu najavio Dodik.

U Dodikovu “prorusku politiku” sumnjaju i sami ruski mediji, pa je tako “Glas Rusije” nedavno obajavio analizu prema kojoj ulazak BiH u NATO, uz pristanak Republike Srpske, nije prazna priča.

“Glas Rusije” naveo je da predstavnik iz Republike Srpske u zajedničkim organima BiH, Ana Trišić-Babić, koja je na funkciji predsednika “Komisije za NATO integracijski proces BiH”, kao i na funkciji zamenika ministra spoljnih poslova BiH, svakim danom i svojim postupcima gura Republiku Srpsku bliže NATO.

“Sve to ne bi bilo čudno da ona nije predstavnik iz Republike Srpske, kao i svi ostali političari iz Republike Srpske na nivou BiH koji sve ovo podržavaju, a ne zaboravimo, predstavnici Republike Srpske u zajedničkim organima su izabrani od strane naroda na izborima, pa se postavlja pitanje iskrenosti svih politačara iz Republike Srpske koji djeluju u ovom pravcu”, naveo je “Glas Rusije” u svojoj analizi.

Ovaj medij podsjeća da je i navodni referendum u Republici Srpskoj o pristupanju NATO-u “prazna priča”, jer postoji Odluka Savjeta ministara BiH o uspostavljanju “Komisije za NATO integracioni proces BiH”, na čijem je čelu upravo Trišić-Babić, kao i Zakon o odbrani u kojem se u čl. 84 govori da će BiH učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi ušla u NATO.

Ruski medij podsjeća i da je Predsjedništvo BiH, sa Nebojšom Radmanovićem na čelu, još u decembru 2006. godine donijelo "Odluku o prihvatanju okvirnog dokumenta NATO-vog programa PfP".

“Posle ovog svega navedenog, činjeničnog stanja, ne možemo a da ne zaključimo da političari iz Republike Srpske uvaljuju svim silama Republiku Srpsku u NATO. Kako se to može opovrgnuti posle opisanog činjeničnog stanja?”, naveo je “Glas Rusije.

 

Slobodan Vasković blog

Komentari / 36

Ostavite komentar
Name

AnaLjubljana

22.06.2014 10:11

Ovaj Milokrad je zaista neuravnovežena osoba, najverovatnije "postšvercerska šizofrenija"... hahhhhaaaaa... Amerikanci tačno znaju, ko je Dodik... samo mu dozvaljavaju da balega, pa će onda sa kiperom sasuti svu tu njegova balegu na njega... možda narod u Republici Srpskoj dobije tako dobro đubrivo zvano "dodikogovnija"....

ODGOVORITE
Name

Lika

22.06.2014 10:13

I g...ce ce dati za vlast i fotelju a kažu narodu nikad u NATO he he!

ODGOVORITE
Name

NATO

22.06.2014 10:16

To Vaskoviću! Dosta je više njegovih ubleha!!

ODGOVORITE
Name

VASKO

22.06.2014 10:26

Gdje su granice lazima tog nazovi covjeka?

ODGOVORITE
Name

Misko

22.06.2014 10:47

Pa sad na ovo je Tadić davno upozoravao koliko se sjećam. Još da dočekam da mu sveže ruke na leđa, pa pravac Foča, ništa ljepše.

ODGOVORITE
Name

M.

22.06.2014 10:58

Videce sam cenu toga, ako nije shvatio do sada ili misli da je Bog pa je izgubio kompas.

ODGOVORITE
Name

blek

22.06.2014 11:02

Vaskoviću pratim svi tvoji komentari vezani su samo za Baju. Pa čovječe dosadio si nam više sa istom pričom daj nešto novo napiši jer Baja ti je opsesija, ti ne spavaš od njega, a u stvari samo mu dižeš rejting.

ODGOVORITE
Name

rus

22.06.2014 11:16

Slobodan Vasković koji je ovo genije sve živo zna ko ga samo plaća da mi je znati

ODGOVORITE
Name

Pitam se Pitam

22.06.2014 11:52

Gospodo biraci izvolite u oktobru birati, ponovo velikog Baju Ili...

ODGOVORITE
Name

Marko

22.06.2014 12:21

OTUŽNO JE GLEDATI NAZOVI PRESJEDNIKA KAKO SE BLAMIRA, STIDIM SE GODINAMA U NJEGOVO IME, OVO SE MORA PREKINUTI MILOM ILI SILIM, DEMONSTRACIJAMA, NARODE USTAJ

ODGOVORITE
Name

SNSD Srbac

22.06.2014 13:03

Mile Za PRcjednika.

ODGOVORITE
Name

exsa

22.06.2014 13:12

Pa ovo se zna i nije nista novo. Svi ti ratni profiteri koji su opljackali i unesrecili srpski narod su pricali suplju ratnu propagandu i trovali narod o nekoj Rusiji a tajno su saradjivali sa HDZ i Zapadom a sve na nasu stetu! Kad ih je Zapad potrosio oni su pokusali da nadju zastitu kod Putina ali Putin se ogradio od njih jer zna da su zlocinci i ubice Srba! Dodik je spreman na svako zlo i izdaju ali.... visice!!!!!!!! Srbima u Republici Srpskoj je zadnji cas da pocne da misli o buducnosti svoje djece a ne o buducnosti Dodikove djece i djece ratnih profitera!!!!

ODGOVORITE
Name

slobo mg

22.06.2014 13:35

Kakav si ti covjek, pa nije nas proslo bombardovanje Beograda!!! Nadam se da ces da izgubis na izborima!

ODGOVORITE
Name

Miloš

22.06.2014 13:47

Spas je samo u referendumu pa da se mi iz naše Srpske odcjepimo od BiH, a ostali kako žele, ne moraju nas ni priznati.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

22.06.2014 13:56

OVAJ ISTI ŠOJIĆ...NEKA ORGANIZUJE LOV, MOŽDA DA BAJDEN I DOĐE

ODGOVORITE
Name

analiticar

22.06.2014 14:02

Svima je jasno da glavni baja kad god je napeta situcija po svim pitanjima pocinje da srbuje a u pozadini toga on nas uvlaci sve vise I vise u nato sistem,prica o referendumo koji je nemoguc,veze sa rusijom ode slika se Imisli da je odradio posao,jednostavno rec narodu maze oci..

ODGOVORITE
Name

Slobodan

22.06.2014 14:07

Znači prpa. Vidio čovek da ga niko neće da stavi pod zaštitu. Išo čovek lepo fino u Srbiju pa počeo da kuka i plače Vučiću na kolenima ali ga ovaj oškarto. Išo Mile da vidi može li ga Putin staviti pod zaštitu a Putin ga pitao od koga mu treba zaštita. Rekao mu Veliki Baja da mu zaštita najviše treba od ovih Izdajnika Srba (70% Naroda u RS) jer su odlučili da ga strpaju u zatvor zbog kriminala. Putin ga odškarto i reko mu da on ima probleme sa celim svetom oko Ukrajine i da bi mu to bio dodatni teret te da nemože da računa na njegovu podršku i zaštitu. E kada je Milokrad vidio da mu nema spasa od sopstevnog naroda onda čovek pokušava da se Amerima dodvori i prihvati sve njihove uslove samo da ga zaštite od OPLJAČKANOG SRPSKOG NARODA. Naravno Ameri za njega neće ni da čuju jer je "Čovek kome se nemože verovati". Tako drugari moji, Baja nam je na ledini i to velikoj. Upropastio je svoj život i život svoje porodice. Posle Oktobra on će biti osuđen kao najveći pljačkaš srpskoga roda.

ODGOVORITE
Name

MiroljubRadic

22.06.2014 14:37

Kao prvo, sa Dodikom ne da se nece sresti Bajden, nego vjerovatno nece ni neko iz trece lige americke administracije jer jako dobro oni znaju sa kim imaju posla. Kao drugo, siguran sam da je taj covjek spreman da ucini bilo sta sto bi mu moglo pomoci da ostane na vlasti i na slobodi pa i da obeca sve sto bi neki tamo Ameri od njega trazili. Bio je on pulen americki dugi niz godina, pricao kako je bio genocid u Srebrenici itd... Ovaj put u oktobru narod treba pokazati i dokazati da nema nema kolektivnu amneziju!

ODGOVORITE
Name

Душан

22.06.2014 15:07

Наравно сад кад је у питању останак у столици на све се спремно, толико о великом српству

ODGOVORITE
Name

gacanin

22.06.2014 15:09

Izbor u oktobru je jasan- gradjani biraju izmedju promjena i covjeka koji novac umjesto na boljitak svog naroda trosi na ulizivanja Americkoj administraciji. Samo se pitam da li ovaj nas nazovi predsjednik zna koliko je naroda ostalo bez domova u poplavama!

ODGOVORITE
Name

Milos

22.06.2014 15:26

RS treba da udze u NATO iz vise razloga bez obzira na Dodikovanje. U NATO savezu je garantovan mir i to je najvaznije i nema cenu.Bosna sa RS sto pre u NATO jer jedini nacin da RS opstane clanstvo u NATOu. Ljudi moji pustite te price sa Rusijom oni i sami jedva se snalaze. A Baja treba u zatvor i tu nema druge.

ODGOVORITE
Name

Delija

22.06.2014 15:35

Lud j..be zbunjenog-De ces bre Milorade?

ODGOVORITE
Name

Dušan Veselinović

22.06.2014 16:04

Draga Braćo iz Srpske da li znate šta pričate.NATO,Ropska Unija ,ljubav sreća ,bogatstvo.Pa gde to ima,ko se od njih ovajdio do sada.Ta banda samo uzima ništa ne daje.Što se mene tiče Srbija neće u Ropsku Uniju ući nikada bez obzira kako stvari stoje a u NATO Bože Sačuvaj!

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

22.06.2014 17:39

MOŽDA GA DODIK TRAŽI DA MU NAPRAVI SPOMENIK ILI DA ORDEN, NESRETNIK, USTAJ NARODE.

ODGOVORITE
Name

Sanja

22.06.2014 17:47

E načitah se svega počev od samog naslova

ODGOVORITE
Name

REALAN

22.06.2014 19:09

Na selu za ovakve ljude kažu "FUŠKIJA" Fakat on je FUŠKIJA od čovjeka...

ODGOVORITE
Name

zenga

22.06.2014 20:51

Pisete gluposti Dodik se sa Bajdenom moze sastati za 72 sata to znam pouzdano

ODGOVORITE
Name

za zenga

22.06.2014 21:16

Moze za 72 sata samo ako Biden umre pa da ga Mile sretne na sprovodu.

ODGOVORITE
Name

Baja

23.06.2014 00:23

Ja se sa tim Bajdenom mogu naci kad pozelim. Ja sam ovde glavni Baja :)

ODGOVORITE
Name

Mimo

23.06.2014 00:25

Haga sta je mile nije uspjela varka kod putina pa sad bi pokusao kod bidena hahaga

ODGOVORITE
Name

p

23.06.2014 07:28

MILE-STARA UVLAKA!PA NE MOŽE I JARE I PARE.Uvlalči se Rusiji, Izraelu ,Americi...ne može svima! Nomalno je da Vasković piše o Dodiku, pa on je največi krimos. Neće valjda pisati o aferama poštenih i normalnih ljudi iz opozicje kad ih nemaju!ni lopovluka, ni afera ni para!

ODGOVORITE
Name

mILA

23.06.2014 09:18

KOLIKO JE ČOVJEK LICEMJERAN, ČOVJEK SA HILJADU LICA, ALI VELIKOM BAJI CE DOĆI KRAJ U OKTOBRU. NE MOGU TELEVIZIJU DA GLEDAM ZBOG NJEGOVIH PROSTAKLUKA. NA SVE STRANE CVJETA KRIMINAL, NE VJERUJE SUDU BiH, SAMO STO HOCE DA ISTJERA KRIMINAL NA VIDJELO, LICEMJERAN JE TOLIKO DA ČOVJEK ZDRAVE PAMETI NE MOZE DA POVJERUJE. U RUSIJU ISAO, MOLIO DA MU DAJU KREDIT, PA NISTA OD TOGA VJEROVATNO GA RUSI PROCIJENILI KAKAV JE. SAMO NAMA GLUPIM BOSANCIMA - (POJEDINIM) MOZE PRODAVATI PRAZNE PRIČE. SVE ŠTO KAZE – LAZE. M I L O K R A D E DOĆI ĆE TI KRAJ, SAČEKAJ JOS MALO. MANJE SE NERVIRAJ SAČUVAJ ZDRAVLJE TREBAĆE TI.

ODGOVORITE
Name

NIKO

23.06.2014 12:11

KO SE TOPI I ZA SLAMKU SE HVATA.

ODGOVORITE
Name

heh

23.06.2014 20:40

Opoziciju boli što je uspješan na svim poljima a pogotovo što ima veliku podršku Rusije, pa sada tuku na tom polju. Iza njega su rezultati i pokazao je da niti prenosi nadležnosti niti kao neke tetkice pre njega želi da ustukne zapadnom šljamu. To ako pilotira i podvaljuje patku glupim amerima, neka i treba.

ODGOVORITE
Name

Dusko

23.06.2014 21:00

Dzaba ti sastanci, i da padnes na koljena Americi nema ti spasa. I tvoja ruska prica je toliko providna, i los ti marketing skroz pred izbore.

ODGOVORITE
Name

Spaja

24.06.2014 13:37

Sada krenuo da se ulizuje Amerikancima,kada je svugdje pokusao i propao. Ha ha ha ha ha nema nista ni od toga!

ODGOVORITE